Cine e Katalin Novák, prima femeie președinte din Ungaria?

Cine e Katalin Novák, prima femeie președinte din Ungaria?
Data publicarii: 11 Martie 2022
Data actualizare: 11 Martie 2022
Katalin Novák, fost vicepreședinte Fidesz și ministru al Familiei, a fost aleasă ca următorul președinte al Ungariei cu o majoritate de două treimi. 

Potrvit ungarnheute.hu, Katalin Novák este prima femeie președinte în Ungaria și are 44 de ani.  Adică și cel mai tânăr președinte al Ungariei de la schimbarea regimului. Are trei copii, vorbește patru limbi străine, aleargă la maratoane și a fost membru devotat al partidului Fidesz.

Katalin Novák și-a început cariera politică în 2001 (în timpul primului guvern al lui Viktor Orbán) la Ministerul Afacerilor Externe, unde s-a specializat în afaceri europene. În 2010, a devenit consilier ministerial, iar doi ani mai târziu a fost numită șef de cabinet al Ministerului Resurselor Umane (EMMI). 

„Proaspătă, inteligentă, drăguță”, a fost prima impresie pe care ministrul Zoltán Balog a avut-o atunci când a întâlnit-o personal pe Katalin Novák pentru prima dată în timpul casting-ului pentru un nou șef de cabinet. Nu se știe cine i-a recomandat-o exact pe Katalin Novák când era în căutarea unui șef de cabinet în 2012, după numirea sa ca prim ministru al resurselor umane, cu excepția faptului că „o prietenă”, a fostului ministru de externe János Martonyi auzise de ea. 

FOTO: instagram Katalin Novak

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!