Cine e puștiul care concurează cu ambele picioare amputate în Formula 3 britanică, după un teribil accident

Cine e puștiul care concurează cu ambele picioare amputate în Formula 3 britanică, după un teribil accident
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 08 Noiembrie 2018
Data actualizare: 08 Noiembrie 2018
Un tânăr pilot de doar 18 ani a uimit pe toată lumea cu înverșunarea cu care a luptat pentru a reveni pe circuit după un accident care l-a lăsat fără picioare.

Billy Monger e un talentat pilot de mașini de curse care anul trecut evolua în campionatul F4 britanic. Nu împlinise 18 ani, dar promitea să devină unul dintre favoriții competiției. Însă, în aprilie 2017, în timpul unei curse din calendarul F4 British Championship, Billy a fost implicat într-un teribil accident. El a intrat cu monopostul într-o altă mașină staționată pe pistă, la o viteză de peste 200 km/h.

În urma accidentului medicii au fost nevoiți să-i amputeze ambele picioare de la genunchi în jos și să-i dea vestea că nu va mai putea conduce vreodată. O campanie umanitară de amploare a fost demarată imediat în Regat pentru a-l ajuta pe Billy să se refacă. Nu mai puțin de 841.844 de lire sterline au fost donate de cetățenii britanici pentru tratamentul de care acesta a avut nevoie în spital.

Suma a fost de trei ori mai mare decât cea solicitată de familie, iar cea mai mare parte din donație (500.000 de lire) a fost strânsă în primele 24 de ore de la lansarea apelului. Printre cei care au contribuit și i-au fost aproape puștiului s-au numărat piloții de Formula 1 Lewis Hamilton, Max Verstappen, Jenson Button, Daniel Ricciardo, Jolyon Palmer și Nico Hulkenberg.

Citește și: Ele sunt iubitele piloților din Formula 1. Care e mai sexy?
 


În ciuda verdictului medicilor, Billy s-a urcat la volan mai devreme decât s-ar fi așteptat cei mai optimiști oameni de pe planetă. În iulie 2017, la doar patru luni de la accident, Billy Monger conducea un VW Beetle adaptat special pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, cu toate comenzile pe volan. La începutul anului 2018 a condus, de probă, chiar și o mașină de curse din F3 British Championship, competiția superioară celeia în care evoluase el.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back in the car! Ready to rock’n’roll @CarlinRacing ????????#BillyWhizz @wolturnus @draftwheelchairs

A post shared by B I L L Y M O N G E R (@billymongerracing) on


Însă, marea lovitură s-a produs în decembrie 2017, când FIA, forul automobilistic internațional, l-a anunțat că a trecut toate testele și se poate întoarce în competițiile de viteză. Billy a semnat un contract cu echipa Carlin din F3 British Championship, cu care a terminat anul pe locul 6. Mașina lui a fost modificată astfel încât să nu fie nevoie să-și folosească deloc picioarele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First time round Spa! Doesn’t disappoint! Eau Rouge ???????? @circuitdespafrancorchamps #BillyWhizz

A post shared by B I L L Y M O N G E R (@billymongerracing) on


În iunie 2018, lui Billy i s-a mai împlinit un vis: acela de a pilota o mașină de Formula 1 a echipei Sauber.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies