Cine este prima femeie care a regizat un film Marvel. Ea semnează pelicula ”Captain Marvel”

Cine este prima femeie care a regizat un film Marvel. Ea semnează pelicula  Captain Marvel
Citeste mai mult despre: captain Marvel, Anna Boden, regizor,
Data: 09 Ianuarie 2019
Mult-așteptatul ”Captain Marvel” nu este doar primul film Marvel cu o femeie în rolul principal, dar este și primul regizat de o femeie.

Când au apărut nominalizările la Globurile de Aur, s-a putut remarca lipsa femeilor la categoria ”cel mai bun regizor”. Nu este un fapt neobișnuit în industrie ca femeile din scaunul de regizor să fie trecute cu vederea (la urma urmei, un total de 440 de bărbați și 5 femei au fost nominalizați la Oscarul pentru cel mai bun regizor). În plus, conform Center for the Study of Women in Film and Television, în 2017 ș 2018, numărul de femei care regizează din industrie a scăzut la doar 8 la sută.

Citește și: Primul trailer oficial ”Avengers 4” a fost lansat! Sfârșitul aventurii va fi epic

Hollywood-ul vrea însă să facă o schimbare, iar 2019 pare anul în care acesta lucru se va și întâmpla. ”Captain Marvel”, anunțat pentru luna martie, nu este doar primul film în care rolul protagonistului revine unei femei (Brie Larson), dar este și primul care e regizat de o femeie, Anna Boden.

Anna Boden este cunoscută pentru documentarele sale și pentru pelicula independentă ”Mississippi Grind” din 2015, ceea ce înseamnă că ”Captain Marvel” este primul ei proiect cu buget de blockbuster.

Mă simt incredibil de onorată pentru că am ocazia să lucrez alături de acest grup de oameni spectaculoși. Sunt șocată că sunt prima femeie regizor care face genul acesta de filme, dar încerc să mă comport ca și cu ar fi o slujbă oarecare. Jobul implică multă presiune și multă responsabilitate, pentru că trebuie să mă ridic la înălțimea așteptărilor. Începând de la un personaj uimitor de benzi desenate până la superba Brie Larson, care îi dă viață acestui personaj, plus toți acești incredibili cineaști care au lucrat la filmele Marvel în trecut”.

Cu acțiunea situată în anii 90, ”Captain Marvel” este povestea lui Carol Danvers (interpretată de Brie Larson) și a modului în care aceasta devine una dintre cele mai puternice ființe din Univers, în timp ce Pământul este prins în mijlocul unul război între două rase extraterestre.

Bazat pe personajul din benzile desenate Marvel din 1968, filmul este ”o aventură nou-nouță dintr-o perioadă inedită în istoria universului Marvel”, conform unui comunicat de presă.

Foto: Getty; Instagram

FULLSCREEN
Cine este prima femeie care a regizat un film Marvel. Ea semnează pelicula ”Captain Marvel”
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO