Cine este românul de 105 ani care s-a vaccinat împotriva COVID-19, ce poveste incredibilă are și cum s-a simțit după vaccin?

Cine este românul de 105 ani care s-a vaccinat împotriva COVID-19, ce poveste incredibilă are și cum s-a simțit după vaccin?
Citeste mai mult despre: coronavirus, 105 ani, batran, vaccin,
Data publicarii: 21 Ianuarie 2021
Data actualizare: 21 Ianuarie 2021
Iosif Rusu, în vârstă de 105 ani, este cel mai vârstnic roman vaccinat până acum și a mers singur, îmbrăcat chiar la patru ace, la centrul de vaccinare. 
Potrivit Actual Cluj, Iosif Rusu este cea mai vârstnică persoană din Gherla și a fost fotografiat la vaccinare chiar de primarul de la Gherla, Ovidiu Drăgan, care a declarat:  ”Se simte bine și vă transmite salutări”.
 
Iosif Rusu este fost profesor de muzică și cetățean de onoare al orașului Gherla. }n plus, a completat fișa și a citit-o fără ochelari.
 
Potrivit Adevarul, Iosif Rusu s-a născut în timpul Primului Război Mondial, în 1915, într-o familie de ţărani din comuna Ţaga, judeţul Cluj. I-a plăcut mereu să citească și a obţinut diploma de învăţător după absolvirea Şcoalii Normale de Învăţători din Cluj şi a celei din Gherla. A lucrat din 1938, timp de doi ani, ca învăţător la Braşov şi la Şcoala de Corecţie de la Gherla, până a început războiul.  În 1940, a urmat cursurile unei şcoli de ofiţeri de rezervă, în timp ce a fost concentrat la Regimentul 81 Infanterie Dej. Dictatul de la Viena (1940) l-a determinat să plece în Braşov, unde a stat până în anul 1942, an în care a fost concentrat la Regimentul 95 Infanterie Turnu Severin, ca sublocotenent de rezervă. De aici, a fost trimis pe frontul de Răsărit.

 

Posted by Actual de Cluj on Monday, 18 January 2021


 

Erou în al Doilea Război Mondial Iosif Rus a fost rănit în 1943, în Crimee: o schijă de la un obuz rusesc i-a ajuns în şold. A refuzat să fie operat, deoarece putea rămâne paralizat, dar, ca prin minune, schija de obuz a fost eliminată de organism.
Pentru faptele sale de pe frontul de Răsărit a fost decorat cu „Steaua României", clasa a V-a, iar în prezent este colonel în rezervă.  
 
Potrivit Adevărul, secretul longevităţii sale este spus chiar de Iosif Rus: „Norocul, cumpătarea, moştenirea de la tata, care a trăit 95 de ani”. Puţini români aflaţi la pensie pot spune ce le-a spus el medicilor înainte de a-l vaccina: „N-am avut probleme de sănătate niciodată, nici alergii, n-am avut nevoie să iau medicamente. Am avut o viaţă cumpătată, fără griji. Am avut probleme, toţi avem, nu-i vorbă, dar nu le-am luat în seamă.”

Deși a avut emoții la vaccinare, Iosif Rusu a avut complicații și totul a decurs bine în cazul său. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FACEM LEVEL:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!