• PRO TV
  • Cine este Theodor Andrei, tânărul care va reprezenta România la Eurovision 2023

Cine este Theodor Andrei, tânărul care va reprezenta România la Eurovision 2023

Cine este Theodor Andrei, tânărul care va reprezenta România la Eurovision 2023

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, care se va desfășura în Marea Britanie. El a câștigat cele mai multe voturi la Selecția Națională cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. 

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, are 18 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor.  Tânărul, care s-a născut în București, se poate mândri cu peste 200 de premii câștigate la festivaluri naționale și internaționale de muzică. El are deja peste 100 de melodii compuse.

La Selecția Națională, a participat cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, care a obținut cele mai multe voturi din partea publicului. 





În anul 2022, Theodor Andrei a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa „Artist” de pe albumul “FRAGIL”. De asemenea, el deține Marele Trofeu al Festivalului „Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului „Alexandria Pop Fest” 2022. Mulți telespectatori își amintesc de participarea lui la Vocea României Junior (2017), unde a ajuns până în semifinală. 

În Selecţia Naţională au concurat artiştii: Deiona, "Call on me"; Andrada Popa, "No time for me"; Ocean Drive, "Take you home"; Amia, "Puppet"; Andrei Duțu, "Statues"; Theodor Andrei, "D.G.T. (Off and on)"; Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,"Lele"; Aledaida, "Bla Bla Bla"; Adriana Moraru, "Faralaes"​; Maryliss, "Hai vino"; JaxMan (Erin Dăneţ) "Bad&Cool", Andreea D Folclor Orchestra, "Periniţa mea".

Alături de concurenți, în calitate de invitați speciali, pe scena Eurovision de la Bucureşti au urcat: WRS, Ilinca Bacilă împreună cu band-ul ei - Gadjo Dilo, Ana Maria Mărgean şi Darius Mabda, câștigătorii de la Românii au talent și participanţi la „America’s Got Talent All Stars”.



Eurovision Song Contest 2023 se va desfăşura în Marea Britanie, la Liverpool, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai 2023. România va intra în concurs joi, 11 mai, în prima parte din a doua semifinală.

 
Sursă foto: Instagram/ theodorandreiofficial, anamariamargean.officialmabdadarius
 
Vezi și: Nicoleta Șerban, concurenta de la Românii au talent care a fost comparată cu Gabi Luncă


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni