Cine sunt vedetele care și-au creat avataruri digitale cu aplicații pe bază de Inteligență Artificială

Cine sunt vedetele care și-au creat avataruri digitale cu aplicații pe bază de Inteligență Artificială
Andreea Antonescu, Alina Eremia și Jorge, creații digitale. FOTO: Instagram
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 08 Decembrie 2022
Data actualizare: 09 Decembrie 2022
Tehnologia cucerește inimile și întunecă mințile, altfel nu se explică aplombul cu care utilizatorii de social media au căzut în capcana aplicațiilor cu Inteligență Artificială. Multe vedete de la noi și-au creat avataruri, pe bani, însă au omis un detaliu important: operele digitale realizate nu le mai aparițin.

Lensa AI și Dawn AI sunt doar două dintre aplicațiile momentului care au sucit mințile românilor. Noile „jucării” virtuale permit utilizatorilor să-și încarce 10-20 de selfieuri, pentru a obține în final imagini digitale în format artistic. 

Avatarurile nou create au împânzit platforma Instagram în ultima săptămână, însă există o mare problemă care vine odată cu utilizarea unei astfel de aplicații.

Imaginile digitale sunt generate automat, pe baza unor șabloane de artă digitală existente. Funcția Magic Avatars a aplicației Lensa AI analizează care dintre ele ți s-ar potrivi și îți livrează niște avataruri pe care, cu multă mândrie și stimă de sine, le urci apoi pe conturile sociale.

Problema utilizării unor astfel de aplicații se găsește chiar în Termeni și Condiții, unde sunt detaliate condițiile relației create între utilizator și furnizorul de servicii.

Imaginile generate cu Inteligență Artificială nu mai aparțin celui care le-a solicitat odată cu încărcarea selfieurilor, ci sunt deținute de firma care are aplicația. Proprietarul lor poate decide, la un moment dat, să folosească imaginea celor care au apelat la serviciile furnizate de aplicație în diverse scopuri comerciale.

Cum arată vedetele din România cu avataruri digitale

Printre vedetele de la noi care și-au modificat selfieurile pentru a avea acces la creații digitale realizate cu Inteligența Artificială se numără Alexandra Stan, Alina Eremia, Adelina Pestrițu, Jorge, Theo Rose și Andreea Antonescu.

Ei au plătit circa 20 de lei pentru a folosi o dată aplicația cu Inteligență Artificială și au postat operele digitale pe conturile personale de social media.

Adelina Pestrițu a fost luată la rost de un internaut după ce a postat avatarurile sale realizate cu Lensa AI.


Sursa foto: Adelina Pestrițu

Ce prostie, habar n-ai ce promovezi pentru câțiva bănuți”, a scris acesta pe Instagram. Răspunsul vedetei a fost scurt și tăios:

M-a plătit AI să-i fac reclamă! Îi zic să te caute și pe tine”, i-a dat replica Adelina Pestrițu.
 


Sursa foto: Alexandra Stan


Sursa foto: Andreea Antonescu
 

Vezi în GALERIA FOTO de mai jos cum arată vedetele după ce au folosit aplicațiile cu Inteligență Artificială!

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!