Walkie Talkie, turnul care iti gateste mancarea si iti topeste masina. Cum arata constructia care a bagat spaima in londonezi

Walkie Talkie, turnul care iti gateste mancarea si iti topeste masina. Cum arata constructia care a bagat spaima in londonezi
Citeste mai mult despre: Walkie Talkie, cladire, constructii,
Data publicarii: 05 Septembrie 2013
Data actualizare: 05 Septembrie 2013
Turnul Walkie Talkie, din Londra, a devenit un subiect controversat pentru locuitorii orasului, nemultumiti de faptul ca impunatoarea consturctie reflecta lumina soarelui prea mult si le strica alimentele sau masinile.

Constructia, ai carei pereti sunt din sticla, are forma concava, asa ca actioneaza exact ca o lupa, concentrand razele solare in mai multe puncte, exact ca niste lasere. Pana in prezent, lumina concentrata de cladire a distrus caroseria unei masini de lux, saua unei biciclete, iar londonezii care au magazine cu alimente expuse in galantare se plang ca li se strica produsele imediat.

De asemenea, un scaun si covorul dintr-o cafenea au luat foc, dupa cum povesteste o chelnerita: "Un client ne-a atras atentia ca arde un scaun, iar covorul mirosea urat, a ars".

Pentru a demonstra cat de puternice sunt razele concentrate de turnul Walkie Talkie, un britanic a gatit un ou, in plina strada. Oamenii spun ca atunci cand trec prin portiunile luminate de cladire se simt ca si cand ar trece printr-un "val de caldura".

Nemultumirile localnicilor au gasit o rezolvare in solutia propusa de un om de stiinta, care considera ca turnul ar trebui sa fie acoperit cu o vopsea speciala care sa reflecte razele soarelui. O alta varianta ar fi modificarea orientarii geamurilor, insa este putin probabil ca aceasta sa fie solutia ce va fi aplicata, in conditiile in care este foarte scumpa.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies