Codin Maticiuc: "Cum ar fi sa știi exact ziua când nu va mai fi la fel? Este aproape la fel cu a-ti cunoaște ziua morții"

Codin Maticiuc:  Cum ar fi sa știi exact ziua când nu va mai fi la fel? Este aproape la fel cu a-ti cunoaște ziua morții
Citeste mai mult despre: Codin Maticiuc, Facebook, mesaj, tata,
Data: 08 Aprilie 2019
După ce a devenit tată, Codin Maticiuc a scris cel mai emoţionat text pe Facebook, despre ce simte în aceste momente.
Iubita lui Codin Maticiuc a născut în Miami, iar micuţa a primit numele Smaranda, ca cel al bunicii ei, mama lui Codin. La câteva zile de la momentul în care a devenit tată, Codin a publicat pe contul său de Facebook un text care rezuma foarte bine sufletul unui părinte:

"Cum ar fi sa știi exact ziua? Ziua când nu va mai fi la fel. Ziua când viața ta se va schimba complet. Este aproape la fel cu a-ti cunoaște ziua morții. Ce faci înaintea acelei zile? Trăiești viața normal încercând sa nu te gândești? Faci lucruri extraordinare tocmai pentru ca nu poți sa nu te gândești? Stai doar înconjurat de cei dragi sau alegi mai degrabă solitudinea?

Cum ar fi sa știi exact ziua când o vei întâlni? Ziua "aceea" în care întâlnești persoana "aceea". Dragostea supremă perfect împărtășită și nealterabila de timp? Te pregătești într-un fel? Te îmbraci într-un fel? Sau dimpotrivă, rămâi asa cum ești tu, căci o iubire ideală nu caută schimbarea din tine, ci opusul.

Pe bune, cum ar fi sa știi exact ziua? Ziua când el sau ea va intra în viața ta și va rămâne în fiecare fibră din tine până când moartea va va despărți. Ce ai face noaptea dinaintea acelei zile? Ai reuși sa închizi măcar ochii?"

Conştient că viaţa i s-a schimbat radical, Codin continuă:

"Ziua în care o întâlnești și nu va mai părăsiți nicio clipă, nici măcar când o faceți. În care înveți sa iubești până și greșelile ei și ea pe ale tale. Nimeni nu e pregătit. E împotriva firii omului sa poată sa ducă asta. Zilele dinaintea acelei zile sunt orele petrecute în avion. Nu ți-e neapărat frică, ba chiar te bucuri ca ajungi la destinație repede și din punct de vedere statistic cu bine, dar nu ești confortabil. Există o panică generată de imponderabilitatea complet nenaturala.

Pentru mine "ziua aceea" a fost 04.04. Ziua când a venit pe lume fiica mea Smaranda. Ziua când mi-am găsit sufletul pereche și dragostea pe care nu mi-o poate lua nimeni niciodată. Tot ce a fost înainte a fost un chin."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#9monthschallenge

O postare distribuită de Codin Maticiuc (@maticiuc_codin) pe


Vezi un video despre un proiect special pe care Codin Maticiuc l-a făcut alături de bloggerul Otrava:

FOTO: FACEBOOK
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO