Complicata moștenire – un reportaj semnat de Cosmin Savu, duminică, la România, te iubesc!

Complicata moștenire ndash; un reportaj semnat de Cosmin Savu, duminică, la România, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, Cosmin Savu,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 24 Martie 2023
Data actualizare: 24 Martie 2023
România are în patrimoniul său o serie de moșteniri în afara granițelor pe care trebuie să le îngrijească și să le valorifice, să-și dea silința pentru a le recupera. O istorie complicată între interese private, vid de legislație și guverne ostile. Complicata moștenire – un reportaj de Cosmin Savu, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

 

O bogăție materială și spirituală de care trebuie să ținem cont: moștenirile externe ale României. Multe dintre acestea au istorii complicate, însă e obligația noastră să le urmărim cu atenție, să le valorificăm și să facem față provocărilor din trecut.

„Fiecărui tânăr care intră pe poarta Ministerului Afacerilor Externe i se spune povestea Tezaurului românesc furat de ruși, care este la Moscova, a sabiei lui Ștefan cel Mare ajunsă la Istanbul, a bunurilor Fundației Gojdu care sunt la Budapesta, a creanțelor externe provenite din schimburi economice înainte de 1989 împrăștiate peste tot în lume sau a Institutului Iorga din Saranda, Albania”, a spus Cosmin Savu.

Cosmin Savu a mers pe urmele unor proiecte în care s-a investit enorm și ne arată, duminică, la România, te iubesc! ce face statul român și ce șanse sunt ca aceste bunuri să fie recuperate și valorificate. Filmările au avut loc în Albania, Ungaria și în țări africane de unde avem de recuperat bunuri sau bani.

Întreagul reportaj duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită, în avans, pe VOYO.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!