Concursul Eurovision 2019, în pericol din cauza unui serial-parodie. Ce măsuri au luat organizatorii

Concursul Eurovision 2019, în pericol din cauza unui serial-parodie. Ce măsuri au luat organizatorii
Autor: Dan Brumar
Data: 26 Martie 2019
European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul muzical Eurovision din 1959, a intervenit pe lângă televiziunea publică din Israel în cazul unei parodii controversate.

Kan, postul TV din Israel care va televiza Eurovision 2019, a fost solicitat să amâne difuzarea unui serial-parodie, pe motiv că acesta ar pune în pericol concursul muzical de anul acesta și participanții. Reprezentanții EBU au intervenit după ce oficialii postului TV au anunțat că intenționează să televizeze serialul cu trei episoade Douze Points, o parodie la adresa Eurovision, înainte de show-ul din luna mai.

Luni, reprezentanții postului TV au anunțat că vor amâna difuzarea mini-seriei, care prezintă o tentativă a militanților ISIS de a sabota concursul Eurovision 2019, informează Times of Israel.

Douze Points spune povestea unui cântăreț gay cu origini musulmane, care reprezintă Franța la un concurs internațional de cântat. Conform scenariului, acesta este șantajat de Statul Islamic să ducă la îndeplinire un atac terorist la Tel Aviv, orașul în care va avea loc finala Eurovision 2019.

Citește și: Cine e reprezentanta României la Eurovision 2019 și cu ce gânduri merge acolo

Cele trei episoade ale serialului urmau să fie difuzate în preajma concursului Eurovision. Însă, povestea parodiei are prea multe elemente desprinse din realitate, cum ar fi și faptul că reprezentantul Franței la Eurovision 2019 este un cântăreț gay cu origini marocane – Bilal Hassani. În plus, spun reprezentanții EBU, ideea parodiei este una periculoasă, fiindcă încurajează practic actele teroriste.

Francezii au simțul umorului”, declarau în februarie reprezentanții televiziunii israeliene, însă acum ei au acceptat să amâne difuzarea până după competiție, pentru ca EBU să nu fie nevoită să schimbe orașul-gazdă al Eurovision 2019.

FULLSCREEN
Concursul Eurovision 2019, în pericol din cauza unui serial-parodie. Ce măsuri au luat organizatorii
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO