Conducerea unui liceu din Anglia a interzis îmbrățișările între elevi la școală, iar explicația e cel puțin ridicolă

Conducerea unui liceu din Anglia a interzis îmbrățișările între elevi la școală, iar explicația e cel puțin ridicolă
FOTO: Shutterstock
Citeste mai mult despre: elevi scoala, imbratisari, liceu,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Iunie 2022
Data actualizare: 22 Iunie 2022
Un liceu din comitatul Greater Manchester a stârnit furie în rândul comunității după ce a instituit ceea ce conducerea unității a numit „regula lipsei contactului fizic” între elevi. Părinții s-au revoltat în mediul online când au aflat lista completă de interdicții impuse copiilor lor.

Elevii Liceului Mossley Hollins, din orașul Mossley, au primit interdicția de a se îmbrățișa la școală. Conducerea instituției și-a clarificat politica referitoare la contactul fizic și a interzis supraaglomerările în zona băncilor din școală, bătaia din joacă în pauze și statul la coadă în locul unui coleg la masa de prânz.

Niciun elev nu ar trebui să atingă un alt elev”, au anunțat reprezentanții școlii într-un buletin informativ.

Copiii, care au vârste cuprinse între 11 și 18 ani, și părinții lor au catalogat regulile ca fiind ridicole și au pornit o dezbatere aprinsă în mediul online.

În replică, cei care au întocmit aceste reguli spun că ele vor îmbunătăți „cultura școlară pozitivă”, făcându-i pe copii buni cetățeni și încurajându-i să se respecte unul pe celălalt, scrie publicația Manchester Evening News.

Această politică de probă fără contact se bazează pe practica noastră de peste 25 de ani în interacțiuni fără contact. Nu este ceva nou, ci doar mai clar. Scopul este de a ne asigura că toți elevii se pot bucura de propriul spațiu personal și vine într-un moment în care atât de mulți elevi tineri au ratat această practică grozavă la școala primară și învață din nou să socializeze bine împreună.

Vom monitoriza impactul politicii asupra jocului și dialogului sănătos în pauze și la prânz, afară, și ascultăm întotdeauna ideile bune atunci când ni se comunică prin canalele adecvate”, a declarat un purtător de cuvânt pentru sursa citată.

Fotografii: Shutterstock/ Mossley Hollins High School Facebook

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!