• PRO TV
  • Constructia primului oras plutitor din lume, din mijlocul Oceanului Pacific, va incepe in 2019. Proiectul este uimitor

Constructia primului oras plutitor din lume, din mijlocul Oceanului Pacific, va incepe in 2019. Proiectul este uimitor

Constructia primului oras plutitor din lume, din mijlocul Oceanului Pacific, va incepe in 2019. Proiectul este uimitor

Insulele plutitoare vor fi dotatea cu ferme subacvatice, laboratoare de cercetare, centre medicale si generatoare de energie nepoluante. 300 de persoane au anuntat deja ca sunt interesate sa cumpere unitati locative plutitoare.

The Seasteading Institute a petrecut ultimii 5 ani facand cercetari despre acest concept revolutionar: comunitati permanente, inovatoare, care sa pluteasca pe mare. 

Daily Mirror  scrie ca guvernul din Polinezia Franceza a semnat un acord cu o compania americana pentru ca lucrarile sa inceapa peste doi ani. 

Polinezia Franceza este formata din 118 insule in sudul Pacificului, expuse unui risc mare de a fi acoperite de ape. 

Directorul acestui proiect incredibil, Randolph Hencken, a declarat ca in timp ce constructia se va desfasura in Oceanul Pacific, compania va cauta sa puna bazele unui nou tip de societate. Astfel, orasul construit din cladiri pe platforme plutitoare va servi si la testarea noilor idei prin care omenirea sa asigure hrana si apa si sa curete atmosfera de poluare si deseuri.  "Am cautate ape protejate, nu vrem sa construim in ocean deschis. Tehnologic, este posibil dar din punct de vedere economic, costurile ar fi uriase.", a spus acesta.  


Orasul plutitor ar putea deveni cea mai tare destinatie de vacanta. Hoteluri, restaurante si alte atractii turistice sunt incluse in planul constructiei. 

Deocamdata, nu se cunoaste costul total al lucrarilor. O platforma( o unitate de locuit) costa in jur de 15 milioane de dolari. 

Proiectul mai are nevoie si de aprobarea Frantei, care detine teritoriul.

The Seasteading Institute spera ca pana in 2050 orasul plutitor sa fie format din sute de platforme maritime plutitoare si cateva milioane de rezidenti. 

The Seasteading Institute a fost infiintat in 2008 si este format din oameni de stiinta, ingineri, avocati, activisti de mediu, fermieri, medici sau artisti. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni