Consumul exagerat de cafea te poate face sa auzi voci. Afla de ce!

Consumul exagerat de cafea te poate face sa auzi voci. Afla de ce!
Citeste mai mult despre: cafea, cofeina, halucinatii,
Data publicarii: 07 Iunie 2011
Data actualizare: 07 Iunie 2011
Auzi voci sau melodii? Linisteste-te probabil ai baut multe prea multa cafea, cel putin asta avertizeaza oamenii de stiinta.

Doar cinci cesti de cafea pe zi ar putea fi suficient pentru ca urechile sa-ti joace feste, potrivit cercetatorilor. Intr-un experiment, voluntarii care au consumat prea multa cofeina au crezut ca aud "Bing Crosby White Christmas", chiar daca nimeni nu a ascultat acesta piesa, in acel interval orar.

In cadrul testelor respective, 92 e voluntari au fost pusi sa asculte un sunet distorsionat. "Am halucinatii sau se aude masina de spalat vase", asa au reactionat majoritate voluntarilor.

Profesorul Simon Crowe, de la Universitatea La Trobe din Melbourne a declarat: "Noi le-am mai spus ca in cadrul zgomutului respectiv pot auzi parti din cantecul White Christmas, si daca aud sa apese un buton".

"Noi nu am inclus White Christmas in respectivul zgomot, dar s-a constatat faptul ca persoanele stresate in combinatie cu un nivel ridicat de cofeina au crezut ca au melodia. Combinatia de stres si cofeina sunt supusi riscului e a avea simptome psihotice", a mai declarat medicul.

Astfel, echipa de la Scoala de la Universitatea de Stiinte Psihologice a constatat ca este nevoie e doar cinci cesti pe zi pentru a declansa lucrurile mentionate mai sus.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies