Corespondentele Stirilor ProTV, protagonistele unei sedinte foto cu tema Sherlock Holmes

Corespondentele Stirilor ProTV, protagonistele unei sedinte foto cu tema Sherlock Holmes
Citeste mai mult despre: Sherlock Holmes, Stirile ProTV,
Data publicarii: 22 Aprilie 2013
Data actualizare: 24 Aprilie 2013
Irina Gologan, Raluca Stirbet, Ramona Pauleanu, Andreea Brasovean, Nadia Nechifor, Iuliana Garbacea si Liliana Curea dezvaluie cele mai mari peripetii traite pe teren.

Pe cat sunt de delicate in viata de zi cu zi, pe atat sunt de hotarate atunci cand se afla pe teren, in mijlocul evenimentelor, acolo unde realizeaza reportaje pentru Stirile ProTv. Cateva corespondente ale Stirilor ProTv au intrat in hainele celebrului detectiv Sherlock Holmes pentru o sedinta foto, iar atitudinea a venit de la sine. Nu de alta, dar in pielea lui intra zilnic.

Ideea sedintei foto mi-a placut foarte mult, cu atat mai mult cu cat ne-am jucat propriile roluri. Cautam, investigam, scormonim si insistam, pentru ca la final sa le oferim celor de acasa o stire completa si corecta. E drept ca nu-i usor, dar si satisfactiile sunt imense”, declara Ramona Pauleanu, corespondent al sectiei social. “Pentru a ajunge la miezul problemei te vezi nevoit sa folosesti tot felul de metode, care mai de care mai ingenioase, ca sa nu mai vorbim despre situatiile in care esti nevoit sa te deghizezi si sa folosesti o camera ascunsa pentru a demonstra o ilegalitate sau o practica imorala”, dezvaluie Raluca Stirbet. 

Tinerele nu au fost ferite de peripetii pe teren, ba dimpotriva, au fost incercate de tot felul de pericole. “Imi amintesc cu groaza o noapte din 2007, cand am filmat o bataie intre clanurile interlope din Bucuresti, in care erau implicati 200 de indivizi. Atunci am simtit cat de norocoasa sunt, dupa ce a trecut pe langa capul meu o secure aruncata de cineva, care s-a infipt in caroseria unei masini din spatele meu”, marturiseste Nadia Nechifor. Si Iuliana Garbacea a trait o experienta la limita: “Un tanar din Ferentari a fixat in dreptul fruntii mele un pistol. A facut-o in gluma, razand. Era cu prieteni de-ai lui si voia sa demonstreze ca se pricepe. Pentru o clipa, m-am gandit ca ar putea sa fie armat”, a povestit corespondenta. 

Deopotriva cele mai solicitante si mai periculoase reportaje realizate de Irina Gologan au fost cele in care a tratat problema drogurilor si a retelelor de traficanti din jurul Garii de Nord. Irina dezvaluie ca acestia “nu mai au teama de nimic si livreaza droguri in miezul zilei. Sub pamant, sub cladirile impunatoare si sub masinile scumpe din Bucuresti e lumea oamenilor strazii, care locuiesc in intuneric, printre tevi murdare, sobolani si droguri”. 

Liliana Curea a simtit o presiune extraordinara in timp ce a filmat pentru o ancheta referitoare la cersetorie. “M-am echipat corespunzator si am stat in fata unei biserici la cersit cu un copil de carpe in brate. Multi oameni au cazut in plasa si mi-au dat bani sau alimente. Mi-am repetat intruna ca e un demers jurnalistic, doar asa l-am dus pana la capat”, marturiseste Lili. Si colega ei, Raluca Stirbet, s-a deghizat pentru un reportaj marca Stririle ProTv, intr-un consumator de substante halucinogene. “Trebuia sa obtin informatii atat de la cei care vindeau, cat si de la cei care cumparau etnobotanice”, spune Raluca. Andreea Brasovean a trait in timpul reportajelor sale senzatii total opuse. “Am sarit cu parasuta, am plans cand m-a impresionat drama unei familii si m-am bucurat atunci cand in urma unui material difuzat la stiri oameni disperati au primit ajutorul de care aveau nevoie”. 

Corespondentele vorbesc pe larg despre profesie, dar si despre viata lor personala in cadrul unui interviu pentru cel mai nou numar al revistei ProTV Magazin. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies