• PRO TV
  • Corespondentii Stirilor ProTV au infruntat viscolul si au strabatut pe jos kilometri intregi pentru a ajunge la oamenii izolati de caderile masive de zapada   

Corespondentii Stirilor ProTV au infruntat viscolul si au strabatut pe jos kilometri intregi pentru a ajunge la oamenii izolati de caderile masive de zapada   

Corespondentii Stirilor ProTV au infruntat viscolul si au strabatut pe jos kilometri intregi pentru a ajunge la oamenii izolati de caderile masive de zapada   

Caderile masive de zapada si viscolul violent au creat probleme in multe judete din tara, iar corespondentii Stirilor ProTV, Paul Angelescu, Emil Drimboceanu, Lavinia Petrea, Andreea Marinescu, Ovidiu Oanta, Catalin Radu Tanase, Andreea Brasovean, Ramona Pauleanu, Daniel Nitoiu, Marius Grama, Irina Gologan, Tudor Tomos, Diana Costache, Andreea Sofan si Mihai Peticila, au infruntat conditiile meteorologice extrem de dure pentru a transmite telespectatorilor ProTV informatii despre starea drumurilor si situatiile extreme cu care s-au confruntat oamenii izolati in zonele cele mai afectate. 

Editiile stirilor ProTV din 24, 25 si 26 ianuarie au fost lider de audienta pe segmentul orar in care au fost difuzate, fie ca este vorba despre publicul comercial din mediul urban de varste cuprinse intre 18 – 49 de ani, de publicul din mediul urban sau de publicul de la nivelul intregii tari. 

Corespondentii Stirilor ProTV au intalnit situatii limita la tot pasul si nu au ezitat sa strabata pe jos, prin viscol si ger, kilometri intregi pentru a ajunge la oamenii izolati. “Erau momente in care, daca intindeai propria palma, nu o mai vedeai. Prin viscol a aparut un  jandarm caruia i se formasera bucati de gheata pe ochi, sprancene, nas si obraji. Daca iti scoteai manusa sa raspunzi la telefon, de exemplu, iti inghetau degetele atat de tare ca nu mai puteai sa le misti ca sa le bagi inapoi”, povesteste Paul Angelescu. 

"Din cauza gerului nu am suferit doar noi, ci si echipamentele de transmisie, care la un moment dat au cedat. Greu a fost si sa ajungem la oamenii din localitatile izolate. Ca sa vedem cum se descurca oamenii din localitatea Glodeanu Silistea, de exemplu, a trebuit sa mergem pe jos, prin zapada, aproape 3 kilometri”, declara Emil Drimboceanu.

“A fost greu din cauza viscolului care iti paraliza fata. Nu imi era foarte usor sa deschid gura, sa vorbesc si sa articulez cum trebuie cuvintele. Simteam cum vantul si zapada imi inteapa fata. Cateva zile am fost foarte rosie si iritata, dar a trecut cu multa crema hidratanta. Nu am suferit tare de frig pentru ca am fost pregatita. Eram bine echipata. In plus, mergand pe jos si miscandu-ma, chiar si pe acel viscol, nu am inghetat”, povesteste si Lavinia Petrea.

“Am simtit pe pielea mea cum e sa iti  inghete fata si genele si ochii si tot, pana si cuvintele pe buze, ca la un moment dat abia mai puteam deschide gura”, marturiseste Andreea Marinescu. "Mi s-a parut extrem de greu sa transmit din mijlocul viscolulul. “Vantul batea si cu 70-80 de km/ h si simteai pur si simplu ca te da jos din picioare. Au fost momente in care daca nu ma tineam de un gard, ceva, picam”, isi aminteste si Irina Gologan. 

“Ce m-a dezamagit in tot acest timp a fost indarjirea cu care unii oameni nu voiau sa inteleaga ca unele drumuri sunt blocate si se aventurau cu o inconstienta iesita din comun. Unii ramaneau blocati si dadeau vina tot pe autoritati ca nu au curatat drumul. Altii mergeau cu viteza desi pe sosele era gheata, zapada, viscol, ninsoare abundenta. Asa s-a produs si accidentul care a inchis A1 pentru aproape 3 zile. Am fost trist sa descopar ca nu prea exista spirit civic, ca oamenii nu vor sa se ajute unii pe altii, nu respecta indicatiile politistilor si nici pe ceilalti de pe sosea”, spune Daniel Nitoiu.  

Marius Grama, corespondentul Stirilor ProTV la Galati, a trait momente de cosmar dupa ce masina in care se afla s-a blocat in zapada: “Am luat-o pe jos pentru ca ne-a spus cineva ca la doua, trei sute de metri ne vom intalni cu utilajele de la deszapezire. Si am mers, si am mers – n-am idee care era viteza vantului, dar abia puteam respira. Si asa am mers vreo sase kilometri. Daca ne-am fi oprit, am fi inghetat, cu siguranta. Mersul continuu, insa, ne-a salvat. La intoarcere am avut noroc de o echipa de la Electrica. Aveau o masina de teren ce se indrepta in directia noastra. Colegul meu, cameramanul Dan Cucu, a urcat in masina – era important sa tinem camera in conditii cat mai bune. Eu m-am agatat de spatele autovehiculului, tinandu-ma de o scara ancorata deasupra masinii. N-a fost atat de rau pe cat ma temeam ca va fi.”, a povestit Marius. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni