Crestere alarmanta a cazurilor de cancer de piele la persoane sub 40 de ani. Ce explicatii ofera cercetatorii:

Crestere alarmanta a cazurilor de cancer de piele la persoane sub 40 de ani. Ce explicatii ofera cercetatorii:
Citeste mai mult despre: cancer de piele, bronzat, melanom, sanatate,
Data publicarii: 09 Aprilie 2012
Data actualizare: 09 Aprilie 2012
Numarul cancerelor de piele inregistreaza o crestere alarmanta la persoanele in varsta de pana la 40 de ani din Statele Unite, in ultimele decenii, potrivit unui studiu publicat saptamana aceasta, care atribuie acest fenomen, partial, folosirii saloanelor de bronzat.

Cercetatorii au analizat statisticile medicale ale unor pacienti cu varstele intre 18 si 39 de ani, diagnosticati pentru prima data cu melanom intre anii 1970 si 2009.

Oamenii de stiinta au constatat in aceasta perioada ca incidenta acestui tip de cancer a crescut de opt ori in randul femeilor tinere si de patru ori la barbati.

in general, pe durata unei vieti, riscul de melanom este mai mare la barbati decat la femei, insa situatia este inversata in cazul tinerilor adulti si al adolescentilor, au precizat autorii acestui studiu, coordonat de medicul dermatolog Jerry Brewer de la Mayo Clinic din Statele Unite.

"Ne asteptam la o crestera neta (a numarului de cancere, n.r.), asa cum au aratat in trecut o serie de studii, dar am descoperit o incidenta inca si mai mare decat cea sugerata de statisticile oferite de National Cancer Institute (NCI), mai ales in cazul subiectilor intre 20 de ani si 30 de ani", au subliniat autorii studiului.

In opinia lor, aceasta "explozie" a cancerelor de piele la tinerii adulti s-ar explica printr-o folosire tot mai frecventa a saloanelor de bronzat, mai ales de catre femei.

Aceiasi cercetatori au constatat si o scadere a ratei mortalitatii cauzate de melanom in decursul ultimilor ani, fapt care ar putea fi explicat printr-o detectare mai timpurie si prin ingrijiri medicale mai prompte. MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies