Hotelul Capsulelor sau viitorul care nu a avut loc: Cum arata locuintele care ar fi trebuit sa inceapa o noua era in Japonia - FOTO

Hotelul Capsulelor sau viitorul care nu a avut loc: Cum arata locuintele care ar fi trebuit sa inceapa o noua era in Japonia - FOTO
Citeste mai mult despre: cladire, constructie,
Data publicarii: 02 Octombrie 2013
Data actualizare: 02 Octombrie 2013
Construit in Tokyo in 1972, perioada in care Japonia se pregatea pentru o dezvoltare economica exploziva, Hotelul Capsulelor, format din module de mici dimensiuni atasate de o structura fixa, este subiectul proiectului unui fotograf japonez.

Turnul Capsulelor Nakagin, sau Hotelul Capsulelor, a fost construit cu scopul de a marca inceputul erei "apartamentelor-capsule", intr-o perioada in care Japonia se pregatea pentru o dezvoltare ampla ce urma sa fie asigurata de o noua economie construita pe tehnologie si industrie, scrie Wired.

Un grup de arhitecti coordonat de Kisho Kurokawa credea in conceptul de noi structuri care sa se dezvolte si sa se adapteze la societatea pe care o serveau. Viitorul prezis nu a devenit realitate, in principiu din motive economice, iar turnul s-a transformat intr-un anacronism, o structura unica pe care unii au cautat sa o elimine, iar altii au considerat-o simbolul unui idealism neatins.

Imobilul contine 140 de capsule, module din beton atasate unei structuri stabile, centrale, acestea fiind concepute cu scopul de a fi inlocuite la fiecare 25 de ani, pe masura ce nevoile comunitatii se schimbau. Structurile futuriste ale turnului erau mobilate si dotate cu utilitati, iar fiecare dintre ele are o fereastra rotunda de mari dimensiuni.

SURSA: MEDIAFAX
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies