Cu siguranta ai observat si tu gaica de la camasi? Motivul pentru care este acolo. Putini stiu ca este atat de practica

Cu siguranta ai observat si tu gaica de la camasi? Motivul pentru care este acolo. Putini stiu ca este atat de practica
Citeste mai mult despre: camasa, gaica, la ce foloseste, practica,
Data publicarii: 08 Iulie 2016
Data actualizare: 08 Iulie 2016
Trendurile in moda se schimba de la un sezon la altul, de la un an la altul, iar oamenii tind sa se ghideze dupa ele pentru ca este vorba mai mult despre o cutuma sociala si o acceptare de sine.

Ceea ce nu stim se refera la detalii. Chiar si in cazul domnilor moda s-a schimbat peste ani, dar se pare ca sunt elemente care rezista indiferent de sezon sau de ce se poarta intr-o anumita perioada. Camasa de exemplu si-a pastrat de-a lungul anilor gaica din spate, dar putini sunt cei care stiu ca exista si o mica istorioara in spatele ei. 

Pe vrremea cand nu existau dulapuri care sa permita folosirea umeraselor, aceasta gaica a fost atasata la camasi pentru ca ele sa fie puse mai usor in agatatorile sifonierelor, sau de ce nu ca sa fie puse la uscat. Potrivit lifebuzz.com, aceasta gaica a fost inventata pentru marinari care aveau nevoie de ea atunci cand erau plecati in misiuni si nu dispuneau de tot confortul de acasa.

Camasile au inceput sa aiba aceasta gaica in anul 1960 si cel mai adesea era folosite de oameni in salile de sport pentru a-si agatata hainele in vestiar. Trecerea anilor i-a oferit acestei gaici si o latura urbana: barbatii care aveau deja iubite taiau gaica ca sa nu mai abordati de alte tinere.

In zilele noastre, cele mai multe branduri care produc camasi folosesc gaica pentru a-si inscriptiona numele. 

Stiai toate aceste detalii?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies