Cu siguranta fiecare dintre noi are acasa o caciula cu mot. Crezi ca stii la ce foloseste?

Cu siguranta fiecare dintre noi are acasa o caciula cu mot. Crezi ca stii la ce foloseste?
Citeste mai mult despre: caciula, folosire, mot, semnificatie,
Data publicarii: 17 Decembrie 2016
Data actualizare: 17 Decembrie 2016
Cu siguranta fiecare dintre noi are acasa sau a avut o caciula cu mot si, chiar daca o folosim doar in anotimpurile reci, se pare ca istoria pe care o ascunde nu tine cont de anotimp.

Chiar daca par inutile, moturile au o poveste captivanta, care dateaza de mai bine de un mileniu. Totul a inceput in Japonia, la inceputul secolului al XI-lea, de la o simpla coafura, adica de la cocul faimosilor samurai.

Cocul respectiv insemna o diferentiere intre clasele sociale, mai precis era considerat un simbol al statutului social de nobil, care ii diferentia pe samurai de oamenii de rand. 

Moda moturilor a revenit ina secolul al XIX-lea, cand sultanul Mohamed al II-lea a hotarat ca ienicerii Imperiului Otoman sa poate fesuri rosii cu mot negru, renuntand in acest fel la turbane. Imediat dupa aceea, fesul cu mot  atrecut granitele si a devenit un trend in Occident.

La inceputul anilor 90', motul a trecut si Oceanul si designerii au adopta moda actualului fes, obiect vestimentar care se regaseste atat in garderoba barbatilor, cat si a femeilor.

Sursa: www.clockofdestiny.com
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies