Cum arată insula din Miami unde bogații lumii au clinici private cu teste pentru Covid-19 și medic la domiciliu

Cum arată insula din Miami unde bogații lumii au clinici private cu teste pentru Covid-19 și medic la domiciliu
Miami Beach, Florida
Autor: Mihai Burlacu
Data: 21 Aprilie 2020
În timp ce SUA se confruntă cu o gravă problemă a sistemului sanitar, puternic afectat de numărul mare de oameni infectați cu Covid-19, pentru bogații lumii aceste probleme par că nu există! Cum arată cel mai luxos cartier din Miami, locul unde există doar clinici private, iar oamenii dispun de medic la ei acasă, iar accesul se face doar cu ambarcatiune.

Pe de-o parte o țară intrată în colaps, pe cealaltă parte Fisher Island, un paradis al oamenilor bogați de peste ocean. 

Sunt multe detalii pe care imaginile nu le pot arăta, dar cu siguranță dezichilibrul dintre categoriile sociale este mai mult decat evident. În timp ce mulți mor, cei mai bogați oameni din sud au un sistem sanitar extrem de bine pus la punct... ce-i drept, privat!

VEZI GALERIA FOTO, mai jos

Publicația The Miami Herald a creat o adevărată isterie în rândul americanilor, după ce a dezvăluit faptul că o clinică medicală privată din Fisher Island a achiziționat câteva mii de teste pentru Covid-19, de la Universitatea din Miami (UHealth)

"Pentru a diminua răspândirea Coronavirusului, insula care de altfel este extrem de populată, iar mai bine de jumătate dintre locuitori au peste 60 de ani, am cerut Universității din Miami teste pentru toți agajatii și locuitorii" a explicat pentru BBC, Sissy DeMaria, purtătorul de cuvand al insulei. 

O fotografie cât o mie de cuvinte! 

"Atât americanii cât și restul planetei s-au revoltat la aflarea veștii că oamenii potenți financiar își folosesc resursele pentru anumite beneficii, mereu a fost așa. E ceva ce pare că cetățenii acestei țări tolerează. Atunci când nu ai un sistem din care toată lumea să facă parte, dispare sentimentul de responsabilitate comunitară." a declarat Arthur Caplan, profesor la Universitatea din New York. 

Nu este pentru prima dată când Statele Unite ale Americii se confruntă cu astfel de probleme! Pe modelul vecinilor latino-americani, și în SUA oamenii bogati au multe privilegii. 

Sursă foto: Getty Images, Shutterstock

FULLSCREEN
Cum arată insula din Miami unde bogații lumii au clinici private de Covid-19 și medic la domiciliu
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO