Cum arată Kabul, la două zile după ce a fost preluat de talibani? Fotografii și mărturii din capitala afgană

Cum arată Kabul, la două zile după ce a fost preluat de talibani? Fotografii și mărturii din capitala afgană
Citeste mai mult despre: Kabul, Afganistan, imagini, talibani,
Data publicarii: 18 August 2021
Data actualizare: 18 August 2021
Potrivit ziarului Independent, afganii se întorc la muncă și sunt mai multe mașini pe străzi, dar comportamentul oamenilor începe să se schimbe la Kabul, la două zile după ce talibanii au preluat puterea. Femeile, în special, stau în case, iar pe străzi sunt văzuți mai mult bărbați.
Malik Mudassir, corespondent pentru Independent, a povestit:
 
"Aseară, un grup de 28 de talibani au venit în hotelul unde stau eu, înarmați cu puști, și au cerut mâncare. Personalul era nervos. Uite. Trebuie să securizăm acest loc, a spus managerul de securitate al hotelului. Oricine ar putea veni cu o armă și să pretindă că este taliban, ar putea fi un jefuitor sau un hoț. Deci, de ce nu ne anunțați doar cine este cu voi, așa că știm cine este talibanul și cine nu. Știți mai bine decât noi. Desigur, toți bărbații au mâncat într-un final. Mai târziu am încercat să comand ceva de la room service, dar personalul a spus că talibanii au terminat totul. Acum câteva zile, ei erau dușmanul. În hotel și în jurul hotelului erau gardieni în uniformă, care trebuiau să ne protejeze de talibani.Acum talibanii sunt aici: stând afară cu arme, deschizând ușile mașinilor.
Din câte văd, personalul masculin de la hotel nu s-a bărbierit în ultimele trei zile. Și tot personalul feminin a dispărut. La recepție, room service, curățătorii - femeile nu mai sunt aici. Muzica de fundal de la hotel s-a oprit și ea. L-am întrebat pe unul dintre angajați, care mi-a răspuns: „Prietenii sunt aici, deci nu mai este muzică”.

 
Malik Mudassir a continuat:
 
"Kabul este deja mult mai aglomerat. Există mult mai mult trafic, mai sunt câteva magazine deschise și oamenii își fac treaba obișnuită.

Nu au existat rapoarte de violență în oraș - niciun sunet de focuri de armă sau elicoptere. Aud câteva avioane militare care zboară deasupra orașului.

Văd că prezența talibanilor a crescut. Luptătorii au venit din diferite zone ale Afganistanului, majoritatea din provincia Logar, la sud de capitală. Ei spun că sunt aici pentru a păstra ordinea.

Cei pe care i-am văzut se comportă frumos cu oamenii. Uneori chiar te întreabă dacă ești bine sau dacă ai nevoie de ajutor cu ceva.""Am vorbit marți cu doi vânzători ambulanți din centru. În calitate de afgani săraci, ei au spus că nu ar fi nicio diferență pentru ei, dacă sunt talibanii sau americanii la putere."
 
FOTO: GETTY/ SHUTTERSTOCK

Vezi și: Trending Review - Șarpe născut cu emojiuri pe spate!

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies