Cum arata sotia lui Jeff Bezos. Una dintre rarele sale aparitii publice, surprinsa de fotografii de la eveniment

Cum arata sotia lui Jeff Bezos. Una dintre rarele sale aparitii publice, surprinsa de fotografii de la eveniment
Data: 21 Iunie 2018
Jeff Bezos l-a intrecut pe Bill Gates si a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la aproximativ 142 de miliarde de dolari. 

Forbes estimeaza averea neta a lui Bezos la 142 de miliarde de dolari.

Cea mai mare parte a sumei provine din cele 78,9 milioane de actiuni pe care le detine la Amazon, a caror valoare a crescut la inceputul anului cu 1,4%, crescandu-i astfel averea neta cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Valoarea actiunilor Amazon a crescut cu aproape 7% anul acesta, dupa ce au inregistrat o crestere de 56% in 2017.

Magnatul detine, de asemenea, participatiuni la The Washington Post (WP) si Blue Origin, o companie privata de calatorii spatiale care intentioneaza sa duca tursti in spatiu si care rivalizeaza cu SpaceX-ul lui Elon Musk.

Bezos a devenit cea mai bogata persoana din lume si in iulie, anul trecut, cand l-a depasit (e drept, doar pentru foarte putin timp) pe Bill Gates. L-a mai depasit pe Gates, din nou, in octombrie. Mai precis, Bezos a depasit pragul de 100 de miliarde de dolari in noiembrie, dat fiind ca Amazon a urcat atunci pe bursa.

Bloomberg aminteste, insa, aca averea sa a atins 100 de miliarde de dolari in aprilie 1999, cu ajutorul a ceea ce el a numit atunci „bula internetului”. Ajustate in functie de inflatia curenta, 100 de miliarde de dolari din 1999 ar valora in prezent 148 de miliarde de dolari. Cu toate astea, chiar si fara o ajustare in functie de rata inflatiei, Gates ar fi mai bogat decat Bezos, tinand cont de sumele uriase pe care le-a donat de-a lungul timpului.Obiectiv vorbind, insa, daca facem un mic calcul si actualizam cele 700 de milioane de actiuni MSFT, cu o valoare de 61,8 miliarde de dolari, dar si cele aproape 3 miliarde de dolari cash, acest update ar face ca averea sa neta sa depaseasca 150 de miliarde de dolari, deci ar fi mai bogat ca Bezos.

Altfel, Bezos i-a detronat pe Bill Gates, Mark Zuckerbeg, Tom Cook si chiar si pe Steve Jobs si in preferintele noilor generatii.

Putem specula ca raspunsul tine atat de modeul de antreprenor pe care il reprezinta, dar si de alti factori precum contextul sociologic, economic, tehnologic si asa mai departe. Zuckerberg, de exemplu, e ambasadorul antreprenorului care s-a nascut intr-un "tech nest", in timp ce Bezos, ca si Musk, e tipul antreprenorului diametral opus, ceea ce americanii ar numi un "disruptor". 

Raspunsul mai tine si de generatia Millennials si generatia Z, doua generatii pe care sociologii, angajatorii si lumea business, in general, spun ca nu le inteleg. Fast Company scria la un moment dat ca noile generatii ii admira pe liderii care distrug pattern-uri, nu pe liderii care le creeaza. Asa ca, daca Zuck e antreprenorul-creator, Bezos sau Musk sunt extrema. 

Si, daca Zuckerberg sau Musk publica des fotografii cu ei si familiile lor, Bezos apare doar in rare ocazii alaturi de sotia sa.

Jeff e casatorit cu o scriitoare nascuta in San Francisco, MacKenzie Tuttle-Bezos. Sunt casatoriti din 1993 si au impreuna 4 copii.

FULLSCREEN
Cum arata sotia lui Jeff Bezos. Una dintre rarele sale aparitii publice, surprinsa de fotografii de la eveniment
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO