Cum poți aduce natura în mijlocul locuinței tale? Experții în design interior au răspunsul

Cum poți aduce natura în mijlocul locuinței tale? Experții în design interior au răspunsul
Citeste mai mult despre: design interior, natura, tapet,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 07 Aprilie 2022
Data actualizare: 07 Aprilie 2022
În vremuri incerte, când stresul și teama ne pot copleși, întoarcerea la natură este resimțită ca pe un binemeritat moment de respiro de la stresul cotidian. Însă în mijlocul junglei urbane ne aflăm poate mai departe ca niciodată de exuberanța și prospețimea unui spațiu verde, infinit.

Ca soluție, specialiștii recomandă introducerea elementelor naturale la interior, acest lucru având numeroase efecte benefice asupra sănătății fizice și psihice, precum reducerea nivelului de stres, a anxietății și oboselii și îmbunătățirea stării de spirit.

„Tendințele noului an anunță preferința pentru amenajările interioare în care toată atenția se concentrează în jurul elementelor naturale, precum cele vegetale și florale. Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru decoruri de tip seră, în care pereții și tavanul împrumută din bogăția și exotismul unei insule tropicale. Casele devin sinonime cu oaze individuale care ne permit să explorăm spațiul interior și să identificăm cu precizie nevoile pe care le avem de la acesta”, precizează Oana Vlădilă, arhitect și co-fondator al unei case de tapet.

În acest context, specialista aduce în atenție o colecție care vine ca răspuns la nevoia oamenilor de a se cufunda într-un univers idilic, debarasându-se de toate grijile și anxietățile de peste zi.

„Designerii VLAdiLA au conceput noua colecție cu gândul la cadrul exotic din romanul lui Defoe, traducând acel paradis natural în tapete unice - robinsonade de interior, pline de ritmicitate și de dinamism. Amenajarea camerelor cu elemente verzi, inspirate din natură, le permite oamenilor să își regăsească echilibrul și să se conecteze la ei înșiși. În premieră avem și o liniei de tapițerie și mobilă, cu pattern-uri desprinse din aventurile lui Robinson Crusoe, care se regăsesc și pe suprafața textilelor și tapițeriilor. Ne-am dorit prin Más A Tierra să aducem vegetalul luxuriant la interior prin intermediul unor creații cu design biofilic, care surprind cu măiestrie simbioza perfectă dintre spațiu și natură. Într-un cadru utopic, unde frunze mari și bogate armonizează decorul încăperii, ești liber să te aventurezi în căutarea esenței tale”, spune Oana Mirea, art director.

Colecția reunește frunze mari și bogate, liane suspendate și plante agățătoare, printre care se pot zări maimuțe curioase, flamingo eleganți sau cameleoni cu un colorit spectaculos. Desenate atât manual, cât și cu ajutorul tabletei grafice, tapetele te transpun direct în inima unei jungle exotice, într-un univers al robinsonadelor de interior.

Vezi și: Ce fac vedetele pe TikTok
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!