Cum poti sa calatoresti GRATIS in jurul lumii. 5 sfaturi practice

Cum poti sa calatoresti GRATIS in jurul lumii. 5 sfaturi practice
Citeste mai mult despre: vacante, calatorii, joburi, turism,
Data publicarii: 27 August 2013
Data actualizare: 27 August 2013
Imagineaza-ti ca drumul spre locul de munca ar fi la fel de usor ca si cum ai pasi pe puntea unui iaht. Sau ca fereastra de la birou ar da direct spre mare. Sau, cum ar fi sa te trezesti in fiecare dimineata intr-un port exotic? Pare sa fie jobul ideal sau cel putin visul multora dintre noi.

CNN  scrie ca un numar tot mai mare de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 80 de ani, accepta sa lucreze pe iahturi pentru a avea sansa de a calatori in toata lumea.

Iata cinci moduri de a experimenta cum e sa traiesti pe un iaht:

1. Voluntar intr-un echipaj

Nu este nevoie de experienta de marinar pentru a face parte din echipajul unui iaht, insa este nevoie de adaptabilitate. Pentru ca sarcinile sunt multiple: poate fi vorba de curatenie, depozitarea rezervelor alimentare sau garzi nocturne. Multe iahturi private pot oferi un loc de cazare si masa gratuit in schimbul unor astfel de sarcini.

 "Multi dintre proprietarii de iahturi sunt bucurosi cand au la bord pe cineva fara experienta, pentru ca asta inseamna ca-i pot invata sa faca lucrurile asa cum doresc ei. Atitudinea este cea mai importanta: trebuie sa ai spirit de aventura si sa vrei sa inveti lucruri noi", a declarat Kylie Gretener, coordonatorul site-ului findacrew.net.

2. Prietenul la nevoie se cunoaste

Daca munca intr-un echipaj pare dificila, atunci poate personalitatea te poate ajuta sa ai parte de o calatorie gratuita.

"Am avut odata un italian care avea un submarin cu doua locuri si avea nevoie de cineva cu care sa impartaseasca aceasta experienta. Sau un cuplu din pensionari din Alaska s-a angajat pe un iaht in Grecia: ei contribuiau la munca pe punte, dar spuneau si povesti pentru a intretine atmosfera", a mai povestit Kylie Gretener.

3. Profesor pentru copii

Nu numai adultii au nevoie de distractie pe iaht, ci si copiii lor. Familiile care calatoresc pe mari si oceane pot avea nevoie de o dadaca sau un profesor pentru copiii lor.

"O familie a calatorit prin jurul Australiei si a avut nevoie de un profesor pentru copii. Chiar daca iti petreci timpul navigand, poti totusi sa contribui si la educatia unor oameni", a afirmat coordonatorul site-ului findacrew.net.

4. Pe un vas destinat cercetarii

De la submarine la iahturi sunt tot felul de ambarcatiuni care cauta voluntari. Multe organizatii de mediu, precum Greenpeace, detin ambarcatiuni care petrec luni de zile pe mare pentru a strange probe sau pentru a efectua diverse experimente. Voluntarii pot fi simple ajutoare pe punte sau personal administrativ sau chiar oameni de stiinta.

5. bucatar pe vas

Job-ul de bucatar este unul dintre cele mai solicitate pe un iaht. Desi ambarcatiunile de mari dimensiuni ar putea solicita un maestru bucatar, cele mai mici s-ar putea multumi si cu o persoana care sa dea o mana de ajutor pe punte, dar in acelasi timp sa dea dovada de creativitate in bucatarie.
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies