Cum putem ajuta copiii sa isi depaseasca barierele psihologice, duminica, la Romania, te iubesc!

Cum putem ajuta copiii sa isi depaseasca barierele psihologice, duminica, la Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, copii, ProTV,
Data publicarii: 22 Mai 2015
Data actualizare: 22 Mai 2015
Duminica, la Romania, te iubesc!, va fi abordata o problema delicata, care face parte din viata de zi cu zi, dar foarte putini parinti au ragazul necesar sa realizeze problemele cu care se confrunta copiii lor. 

Anca Nastasi, corespondent special Stirile PRO TV, va vorbi despre sinuciderea la copii si adolescenti, si va arata prin ce metode simple poate fi evitata o astfel de tragedie. In fiecare saptamana, la spitalul Grigore Alexandrescu ajung 4-5 copii cu ingestie voluntara de medicamente. Mii de copii sunt singuri si nu au cui spune necazul lor: fie ca e o problema cu iubitul, cu prietena, cu violenta in familie, cu divortul, cu parinti plecati in strainatate, sau cu nota 3 la mate.

“Parintii refuza sa vada ca problemele copiilor lor sunt la fel de reale ca si cele ale adultilor, ba sunt simtite mult mai puternic decat le simtim noi. Radem de ele, le spunem ca nu-i nimic, si atunci ei se inchid in ei, nu mai comunica. Psihologii romani au inceput sa faca teste speciale in scoli, care sa scoata la iveala gradul de depresie al copiilor si daca sunt predispusi sa-si faca rau. Sunt teste completate de copil, parinte si diriginte. Insa se lovesc de refuzul adultilor, care nu vor sa participe si nu-si dau acordul, fiindca spun: noi nu avem probleme. Din testele facute pana acum reiese ca elevii de liceu sunt singuri, sufocati de programul de lucru infernal, ca si timpul liber le e organizat in tot felul de activitati extra, dar timp pentru ei nu au!”, a declarat Anca Nastasi. 

Duminca, de la ora 18:00, numai la PRO TV, Anca le va arata telespectatorilor cum se pot rezolva problemele prin discutii cu parintii, site-uri specializate care ofera ajutor, telefoane la care pot primi consigliere, dar si multe alte metode care pot salva vieti.  

Toate reportajele marca Romania, te iubesc! pot fi vazute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies