CURAJ vecin cu NEBUNIA: A cazut cu 800 km/h, de la o altitudine de 29.000m! O sa ramai CU GURA CASCATA dupa ce vezi asta:

CURAJ vecin cu NEBUNIA: A cazut cu 800 km/h, de la o altitudine de 29.000m! O sa ramai CU GURA CASCATA dupa ce vezi asta:
Data publicarii: 26 Iulie 2012
Data actualizare: 26 Iulie 2012
Imagineaza-ti ca zbori cu un avion pe la 30 km altitudine (ceea ce e deja de trei ori mai sus decat fac cursele comerciale), deschizi oblonul si... sari!

Cam asa a facut cascadorul austriac  Felix Baumgartner, care a sarit de la o altitudine de 29 de kilometri, dintr-un balon cu heliu, inainte sa aterizeze in siguranta in Roswell, New Mexico.


Pentru saritura de miercuri, de la 29 km altitudine, austriacul a urcat pana in stratosfera cu un balon cu heliu si a purtat un costum rezistent la presiune atmosferica foarte scazuta. NASA spera ca echipamentul sa poata fi folosit intr-o zi pentru ca astronautii sa se poata reintoarce pe Pamant in siguranta, fara sa aiba nevoie de o nava spatiala, in eventualitatea unui caz de forta majora.


Baumgartner a reusit performanta uluitoare de a sari de la aproape 11 km deasupra "liniei Armstrong", punctul la care presiunea atmosferica este atat de joasa, incat apa fierbe la temperatura corpului uman, 37 °C, scrie usnews.com.


Cascadorul a ajuns de la 0 la peste 800 km/h in doar 30 de secunde si a cazut timp de patru minute, inainte sa-si deschida parasuta.


Dupa aceasta experienta extrema, austriacul in varsta de 43 de ani se pregateste ca in august sa bata recordul din 1960 al lui Joseph Kittinger, care a sarit de la 31.3 km altitudine.   

In august, Baumgartner  vrea sa ajunga la viteza supersonica, sarind de la 38 km altitudine, si sa treaca de la 0 la 1110 km/h in 25 de secunde. Vrea sa devina primul om din istorie care depaseste viteza sunetului, in cadere libera, si sa si supravietuiasca pentru a le putea povesti si altora. :)
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!