Cuvinte intraductibile din alte limbi

Cuvinte intraductibile din alte limbi
Citeste mai mult despre: cuvinte, cuvinte intraductibile, limbaj,
Data publicarii: 27 August 2013
Data actualizare: 27 August 2013
Legatura dintre cuvinte si sensul lor este una fascinanta, iar lingvistii au petrecut ani intregi pentru a o descifra, luand litera cu litera si incercand sa inteleaga de ce sunt atat de multe sentimente si idei pe care nu le putem exprima in cuvinte si pe care limbile noastre nu le pot identifica.

Cuvintele nu pot exprima orice, iar despre asta s-a scris mult - dupa cu spunea Friedrich Nietzsche, "Cuvintele sunt simboluri care exprima relatia dintre lucruri si relatia dintre acestea si noi; ele nu se apropie in niciun punct de adevarul absolut", scrie Huffington Post.

Iata o lista a cuvintelor intraductibile din intreaga lume:

1. Germana: Waldeinsamkeit - Sentimentul de solitudine pe care il ai atunci cand esti singur in padure si te simti conectat la natura. Ralph Waldo Emerson a scris un intreg poem despre acesta.

2. Italiana: Culaccino - Reprezinta urma lasata pe masa de un pahar rece

3. Limba inuit: Iktsuarpok - O stare de anticipare care te face sa iesi din casa si sa vezi daca nu vine cineva, indicand probabil si o urma de nerabdare.

4. Japoneza: Komorebi - Acesta este cuvantul pe care japonezii il folosesc pentru a descrie jocul razelor de soare printre frunzele copacilor.

5. Limba vorbita in Hawaii: Pana Poʻo - Va amintiti cand ati uitat unde v-ati pus cheile si va scarpinati in cap ca si cum asta va ajuta sa va amintiti? Asta exprima cuvantul de mai sus.

Vezi LISTA COMPLETA pe mediafax.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!