Cuzin Toma, Paște în satul natal. Cum a fost primit de localnici actorul din Las Fierbinți

Cuzin Toma, Paște în satul natal. Cum a fost primit de localnici actorul din Las Fierbinți
Autor: Dan Brumar
Data: 30 Aprilie 2019
În a doua zi de Paște, actorul Cuzin Toma (Firicel din Las Fierbinți) s-a aflat în mijlocul sătenilor din Peștișani (județul Gorj).

Firicel din Las Fierbinți a lăsat filmările pentru după sărbătorile pascale și i-a vizitat pe localnicii din Peștișani, așa cum le-a promis. Cuzin Toma nu a venit cu mâna goală, ci a organizat proiecția peliculei Aferim, film în care joacă rolul Carfin.

Actorul din Las Fierbinți nu s-a oprit aici, ci va organiza în comuna natală un festival de film, veste care a fost primită cu aplauze de săteni. 

„Îmi doresc să ne fiți alături și să ne susțineți. Este pentru copiii noștri ce vreau să fac. Să nu mai plece și să nu rămânem singuri”, a spus Cuzin Toma, în uralele sătenilor din Peștișani.

Ideea creării unui festival de film pentru localnicii din Peștișani i-a venit într-o zi când era în parc, cu un prieten și copiii lor.

„Stăteam de vorbă, în parc, amândoi, cu copiii, și i-am zis așa: Teo, uite ce vreau eu! Să mă duc la mine acasă, la țară, să pun un cearșaf și să pun filmele astea cu care am cucerit lumea. Sunt câteva filme care m-au dus peste tot. Și el a zis: dar de ce să pui un cearșaf? Hai să facem un eveniment pentru oamenii tăi de acolo”, a spus Cuzin Toma, conform stirileprotv.ro.

Actorul a înființat, împreună cu Teodor Gui, o asociație care poartă numele actorului din Las Fierbinți. Cei doi vor să facă proiecții de filme românești și peste hotare, în comunitățile de români din Italia, Spania și Marea Britanie.

Cuzin Toma s-a prins în horă cu sătenii și le-a promis că va veni și cu altă ocazie.

Firicel, despre momentul greu din copilărie pe  care l-a depășit


 

FULLSCREEN
Cuzin Toma, Paște în satul natal. Cum a fost primit de localnici actorul din Las Fierbinți
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO