Dacia, pe locul 5 in topul celor mai poluante masini, iar Bucurestiul, cea mai poluata capitala europeana!

Dacia, pe locul 5 in topul celor mai poluante masini, iar Bucurestiul, cea mai poluata capitala europeana!
Citeste mai mult despre: poluare, Bucuresti, Dacia, masini,
Data publicarii: 30 Martie 2011
Data actualizare: 30 Martie 2011
Dacia a urcat in 2010 pe locul al cincilea in clasamentul celor mai poluante 20 de marci auto din Europa. Si, pentru ca tot vorbim de poluare, Bucurestiul este ocupa locul fruntas in topul celor mai poluate capitale: intr-un an, in Bucuresti, se strang 400 de tone de praf pe kilometru patrat.

Dacia este pe locul 5 in topul celor mai poluante masini, in pofida reducerii emisiilor modelelor Dacia cu 3,7% anul trecut, de la o medie de 151,3 grame de dioxid de carbon/kilometru la 147,6 grame/kilometru, informeaza stirileprotv.ro. Cele mai poluante patru marci raman Mercedes, Volvo, Audi si BMW. Nissan, care ocupa pozitia a cincea, a facut schimb de locuri cu Dacia, dupa ce a diminuat emisiile de dioxid de carbon cu 7,4%.

Tot la capitolul poluare, aerul pe care il respira bucurestenii le face mai mult rau decat bine. In Bucuresti sunt depasiri mai mult decat duble fata de limita admisa. Daca in mod normal nu ar trebui sa se inregistreze mai mult de 40 de micrograme de praf pe ora, in capitala Romaniei avem de-a face cu valori de peste 100 de micrograme pe ora, conform stirileprotv.ro.

Cauzele acestei situatii sunt multiple. In primul rand santierele, traficul, dar si lipsa spatiilor verzi. Institutul de Sanatate Publica sustine ca 11.000 de bucuresteni mor anual din cauza poluarii care le agraveaza anumite maladii.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!