De ce ar trebui românii să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc

De ce ar trebui românii să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc
Citeste mai mult despre: litoralul romanesc, cat costa,
Data publicarii: 14 Iunie 2022
Data actualizare: 17 Iunie 2022
De mulți ani, există prejudecata conform căreia litoralul românesc este prea scump pentru turiștii românii care vor să-și petreacă vacanța la malul mării.

Aurelian Marin, director general Paradis Vacanţe de Vis, agenţie care are contracte cu majoritatea hotelurilor de pe litoral și care aduce la mare peste 150.000 de turişti, estimează că un sejur pe litoralul românesc este mai avantajos decât în străinătate.

”Există discuții negative în mediul online legat de litoralul nostru. Majoritatea au la bază o masă critică de clienți care nu au mai fost pe litoral de foarte mult timp. Ei au o imagine de acum 10-12 ani. 

Lucrurile sunt complet schimbate pentru că, în primul rând, hotelurile sunt renovate în mare majoritate. Mai mult, pe zona de servicii și facilități, vorbim de adevărate resorturi cu nenumărate atracții și cu investitori de calibru care știu ce au de făcut”, spune Aurelian Marin. 

FOTO: Dana Holiday Club este unul dintre resorturile de la Venus complet renovate

  

Cum s-a schimbat profilul turistului în pandemie

”S-a schimbat mult profilul turistului în pandemie... În primul rând, modelul acela de early booking funcționează, dar nu mai funcționează ca pe vremuri... Le-a fost teamă oamenilor să-și rezerve din timp, neștiind ce se va întâmpla în vară. 

Pe de altă parte, modelul de a aștepta pe ultima sută de metri este cu două tăișuri. Adică, evident că există șansa pentru oferte mai mici, oferte de last minute. Doar că la ofertă de last minute nu găsești unde vrei tu... Găsești ieftin, dar ce a mai rămas. Turiștii, o dată cu pandemia, s-au mutat mai mult în sud, ca să evite zonele mai aglomerate. Resorturi mai mari, mai aerisite, stau mai relaxați...  Nu în ultimul rând, o dată cu pandemia, mulți au luat în calcul România ca și destinație.”, a mai spus antreprenorul. 

Cât costă un sejur pe litoralul românesc

”Din experiența de la agenție, un sejur mediu pe ceea ce vindem noi - și cred că este relavant, că noi vindem peste 10% dintre turiștii care vin pe litoral - valoarea unui sejur mediu pe 2021 a fost de 2800 de lei de familie. Ceea ce înseamnă aproape 600 de euro de familie. În plus, cred că mai cheltuie o sumă de 500-600 de euro, deci cheltuielile pentru o vacanță se dublează, practic.”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!