De ce să alegi cafeaua porționată, ambalată în capsule individuale?

De ce să alegi cafeaua porționată, ambalată în capsule individuale?
Data: 26 Noiembrie 2018
Cafeaua porționată câștigă din ce în ce mai mult teren printre pasionații de cafea, iar motivele nu sunt puține – de la comfort și rapiditate, până la calitatea cafelei preparate. Dacă și tu erai tentat de idee, iată câteva plusuri ale alegerii unei soluții de cafea porționată, acasă sau la birou.

Timpul de pregătire a cafelei – mai puțin de 1 minut

Dacă prepararea cafelei la ibric sau la clasicul “filtru” poate dura minute bune (și prețioase, în special dimineața!), prepararea unei cafele la un espressor cu capsule de cafea Nespresso, fie ea espresso sau lungo, durează mai puțin de 1 minut (în jur de 25 secunde încălzirea aparatului și alte câteva secunde prepararea cafelei propriu zise). Ai uitat espressorul Nespresso aprins? Nu-i nimic, acesta se va stinge singur, datorită modului de economisire a energiei cu care este prevăzut.

Alt profil aromatic, în fiecare zi

Da, te poți bucura de o nouă experiență de degustare în fiecare zi, fără a aștepta să termini acel pachet de 500g de cafea… De la un profil aromatic fructat, cu note florale sau de citrice, până la un profil aromatic intens, cu note condimentate lemnoase sau de cacao, posibilitățile sunt infinite!

Citeste si: Diferența dintre cafeaua Arabica și cafeaua Robusta: profil aromatic, intensitate, conținut de cafeină

De exemplu, Nespresso oferă 25 de sortimente de cafea + ediții limitate, ambalate individual în capsule de aluminiu sigilate ermetic, conțînând exclusiv cafea prăjită și măcinată și, în cazul edițiilor limitate de iarnă, spre exemplu, arome naturale. Astfel, în timp ce astăzi poți degusta un Livanto, cu note plăcute de caramel topit, mâine poți încerca sortimentul Kazaar, cu note amărui, ușor piperate.

Mai mult, noua gamă Master Origin de la Nespresso  conține 5 sortimente de cafea single origin, creații ale unora dintre cei mai buni artizani ai cafelei din întreagă lume, obținute prin tehnici speciale de prelucrare a cafelei care le conferă un profil aromatic unic, complex: India, Indonesia, Colombia, Nicaragua, Ethiopia. Povestea lor, aici.

Cafeaua nu își pierde aroma și nu este afectată de factori externi 

Există 3 factori principali care afectează calitatea cafelei, după deschiderea ambalajului: lumina, oxigenul și umiditatea. Cu cât cafeaua este expusă la acești factori mai mult timp, cu atât își va pierde mai repede prospețimea, procesul de oxidare se va accelera, iar aroma sa se va diminua. 

Învelișul de aluminiu al capsulelor de cafea este cea mai sigură cale de a păstra intacte aromele și prospețimea cafelei, motiv pentru care acesta a fost alegerea Nespresso. Aluminiul este ușor, reciclabil 100%, și izolează perfect cafeaua de factorii externi care i-ar putea afecta calitatea. 

Poți recicla capsulele de cafea în totalitate

Nespresso, spre exemplu, oferă posibilitatea clienților săi de a preda capsulele folosite la următoare comandă de cafea, prin intermediul curierului. Odată preluate, aluminiul este reciclat în întregime, și transformat în alte obiecte, iar zațul de cafea este transformat în biogaz și compost. Nimic nu se pierde!

FULLSCREEN
De ce sa alegi cafeaua portionata, ambalata in capsule individuale?
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO