De ce vor actorii să câștige măcar un Glob de Aur. Iată câți bani le intră în conturi

De ce vor actorii să câștige măcar un Glob de Aur. Iată câți bani le intră în conturi
Autor: Dan L. Brumar
Data: 07 Ianuarie 2019
Pentru mulți actori, un Glob de Aur este o recunoaștere a valorii lor și a filmelor în  care joacă, însă de fiecare dată un astfel de premiu le aduce o considerabilă sumă de bani.

Globurile de Aur sunt niște recompense simbolice, create pentru a încununa munca celor mai buni reprezentanți din industria filmului de peste Ocean. Statuetele nu sunt însoțite și de premii în bani, însă conturile actorilor, regizorilor și scenariștilor premiați cresc considerabil după primirea unui Glob de Aur. Explicația este simplă și ține de notorietatea pe care o capătă filmele recompensate la Globuri.

Un film premiat cu Globul de Aur va încuraja publicul să meargă la cinema să-l vadă, ceea ce va spori considerabil veniturile înregistrate de acesta. Conform unei analize efectuate de jurnalistul Edmund Helmer de la Reuters, un film recompensat cu Globul de Aur va avea o creștere a încasărilor în Box Office cu circa 14,2 milioane de dolari. Iar din aceste încasări, o sumă importantă le revine actorilor premiați. În același timp, o peliculă distinsă cu Oscar va genera încasări suplimentare de doar 3 milioane de dolari

Jurnalistul notează că nu a găsit o explicație a acestui comportament, cert este că Globurile de Aur au loc înainte de Oscaruri, iar acest lucru le transformă pe filmele distinse cu Globuri în favorite la Oscaruri.

Citește și: Nu ai aflat încă? Iată lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur!

Aceste staruri și-au vândut trofeele. Câți bani au obținut

Unii actori nu au ținut atât de mult la statuetele obținute la gala Globurilor de Aur și le-au scos la licitație. Burt Reynolds, spre exemplu, și-a vândut ambele trofee câștigate (în 1992 și 1997). Dacă pentru primul a obținut 14.080 de dolari, pentru al doilea a încasat nu mai puțin de 22.000 de dolari, scrie mic.com.

Maryl Streep, care deține nouă Globuri de Aur ar putea obține o mică avere dacă și-ar scoate la mezat statuetele. Estimate între 5.000 și 20.000 de dolari fiecare, trofeele actriței se află deocamdată în posesia acesteia.


 

Cât aur au Globurile de Aur

Ei bine, aflați că puțin, extrem de puțin. Dacă sperați ca statuetele să fie din aur masiv, așteptările voastre au fost zadarnice. În realitate, Globurile de Aur sunt confecționate din zinc și sunt placate cu aur de 24 de karate. Soclul este din marmură.

Realizarea unei statuete costă circa 800 de dolari, în timp ce o statuetă de Oscar ajunge să coste între 500 și 900 de dolari, conform publicației Business Insider.  

FULLSCREEN
De ce vor actorii să câștige măcar un Glob de Aur. Iată câți bani le intră în conturi
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO