De la începutul carierei, Tiger Woods a câștigat un miliard de dolari. Ce avere mai are acum

De la începutul carierei, Tiger Woods a câștigat un miliard de dolari. Ce avere mai are acum
Citeste mai mult despre: Tiger Woods, avere,
Data: 24 Septembrie 2018
Tiger Woods este unul dintre cei mai de succes jucători de golf din toate timpurile și unul dintre cei mai faimoși sportivi.

Conform  Celebrity Net Worth, averea lui Tiger Woods se ridică la aproximativ 760 milioane de dolari. De când a devenit jucător de golf profesionist, Woods a câștigat mai bine de un miliard de dolari. 

Citește și: Tiger Woods, obsedat de fosta sa nevastă!

Câștigurile sale nu provin doar din golf, ci în special din contractele de publicitate, Tiger Woods fiind imaginea unor companii precum Nike, Monster Energy sau Bridgestone Golf.

De fapt, mai puțin de 10 la sută din câștigurile lui Tiger Woods provin din premii în banii, câștigate în urma turneurilor.

În anii 2000, acesta a strâns 100 de milioane de dolari doar din reclame. În 2013, jucătorul de golf a semnat un contract de publicitate în valoare de 200 de milioane de dolari cu brand-ul Nike, care îl susține de mai bine de 20 de ani.

Conform Forbes, doar în 2017, Tiger Woods și-a mărit averea cu 43,3 milioane de dolari. Suma l-a clasat pe primul loc în topul celor mai bine plătiți jucători de golf din lume.

Dintre aceste 43 de milioane, 1,3 milioane au provenit din salarii și premii, restul de 42 de milioane provenind de la sponsori.

În 2009, Woods s-a aflat în centrul unui imens scandal sexual, după ce s-a descoperit că și-a înșelat soția, Elin Nordegren, cu mai multe femei. La acel moment, companii precum AT&T, Gatorade, Gillette, Golf Digest și Tag Heuer și-au retras sprijinul. 

În urma divorțului din 2010, jucătorul de golf a pierdut 100 de milioane de dolari. Cu toate acestea, anul 2018 pare mult mai bun pentru faimosul sportiv, acesta câștigând recent pentru prima oară, după cinci ani, un turneu al campionilor.

Foto: Getty

FULLSCREEN
De la începutul carierei, Tiger Woods a câștigat un miliard de dolari. Ce avere mai are acum
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO