Decizia care a salvat finalul unui film de 1.4 miliarde $: cum s-a filmat scena secreta de la sfarsitul lui The Avengers

Decizia care a salvat finalul unui film de 1.4 miliarde $: cum s-a filmat scena secreta de la sfarsitul lui The Avengers
Data: 06 Iulie 2012
Saptamana trecuta Marvel a anuntat ca in septembrie va lansa The Avengers Blu-ray 3D care cu siguranta va mari cifrele impresionante reusite de blockbusterul cu Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson si Tom Hiddleston.

DVD-ul va include gafe de la filmari, interviuri si numeroase scene sterse din film printre care si celebra scena pe care europenii nu au avut sansa de a o vedea: cea in care super eroii Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy Renner) si Black Widow (Scarlett Johansson) stau la masa in tacere intr-un fast food si mananca shaorma.


Scena a fost unul dintre finalurile secrete al peliculei, filmate in mare mister, cu cateva saptamani inainte de lansarea in cinematografe. In urma cu cateva saptamani revista Entertainement Weekly a dezvaluit cateva dintre secretele celebrei scene cu shaorma care initial nici nu trebuia sa apara in film.

Pe 12 aprilie 2012, cu cateva saptamani inainte ca pelicula sa ajunga pe marile ecrane, Robert Downey Jr. a dezvaluit fara sa vrea  intr-o conferinta de presa ca toti actorii principali s-au reunit in acea zi pentru a mai filma o scena scurta. Producatorii au incercat sa mascheze momentul insa "gafa" era deja comisa: presa aflase ca regizorul lui The Avengers, Joss Whedon mai filma o scena dupa premiera mondiala de la Hollywood a filmului.


Fanii universului Marvel s-au aratat intrigati pentru ca stiau ca exista deja o scena "extra" ce apare dupa generic in care ne este infatisat un mistertios personaj negativ ce l-a ajutat pe Loki (Tom Hiddleston) sa aduca invazia extraterestra pe Pamant: imaginile reprezentau un teaser pentru viitorul The Avengers 2.

In prima scena suplimentara insa, dupa ce Iron Man salveaza Pamantul in urma unei confruntari epuizante, se trezeste inconjurat printre daramaturi de prietenii lui super eroi pe care ii invita calduros la o shaorma la doua strazi distanta de batalia epica cu creaturile extraterestre.

Initial scena in care Iron Man se trezeste trebuia sa se termine cu replica lui Tony Stark ”What’s next?”, insa actorului nu i-a placut momentul. Regizorul si-a dat si el seama ca batalia finala cerea un moment amuzant. Se pare ca pentru Whedon shaorma este un cuvant extrem de hilar iar faza  respectiva putea fi jucata ca la carte doar de Robert Downey Jr.

Scena a fost extinsa de Joss Whedon de la o replica la aproape 3 pagini de script. "Ati incercat shaorma? Este un fast food la doua strazi de aici. Nu stiu ce este, dar vreau sa incerc" a fost discursul final al lui Iron Man.

La final, eroii apar epuizati mancand in liniste intr-un fast food.  Chris Evans a purtat in timpul acestei scene o proteza faciala  pentru ca actorul isi lasase barba pentru urmatorul sau rol. 


Se pare ca gluma facuta de Iron Man a devenit atat de populara in State incat a crescut in iunie vanzarile la shaorma in fast food-uri,  a notat site-ul TMZ. Multe dintre restaurante au introdus chiar si shaorma The Avengers.


Pelicula in care Iron Man, Hulk, Captain America, Thor, Hawkeye si Black Widow formeaza “echipa de soc”, dupa ce sunt convinsi de Nick Fury (Samuel L. Jackson) sa isi uneasca fortele in lupta cu periculosul si puternicul lor dusman Loki a facut incasari mondiale de 1,449 miliarde de $ . Pe plan mondial, pana in prezent, filmul este devansat de cele doua productii regizate de James Cameron - "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) si "Titanic" (2,1 miliarde de dolari) . Doar 12 filme in istorie au reusit sa faca incasari mondiale de peste un milliard de dolari.


Scena bonus de dupa generic!


 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO