Delia Dragomir, CEO Eucom: ”O mulțime de refugiați, care rămân în România, își caută joburi”

Delia Dragomir, CEO Eucom: O mulțime de refugiați, care rămân în România, își caută joburi
Citeste mai mult despre: Eucom, cursuri,
Data publicarii: 25 Martie 2022
Data actualizare: 25 Martie 2022
EUCOM crede în unitate, în legătura dintre oamenii de pretutindeni și în frumusețea fiecărei culturi și fiecărui popor în parte. Astfel, reprezentanții companiei au luat decizia de a sprijini refugiații ucraineni care în aceste momente au nevoie de suportul lumii.

În perioada următoare centrul de limbi străine Eucom va oferi cursuri gratuite de limba română și engleză pentru refugiații ucrainieni de pe teritoriul României. Astfel, aceștia se vor putea integra mai ușor în locurile unde au fost nevoiți să se relocheze. Cursurile se vor desfășura online, sub îndrumarea trainerului Ina Dobre, ucraineană de origine.

EUCOM este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România și a luat ființă în 2002, pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Anual, echipa Eucom livrează peste 150.000 ore de instruire, având circa 25.000 de participanți la cursuri, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 90 de companii client. 

Regăsiți, mai jos, un interviu cu Delia Dragomir, CEO al companiei Eucom.


Cum ați luat decizia de a oferi cursuri gratuite refugiaților ucraineni?

Credem că în astfel de momente, fiecare dintre noi trebuie să se implice cum poate... tragediile scot la iveală și lucruri frumoase, precum umanitatea, empatia, soliaritatea. De aceea, noi am donat pentru refugiații ucraineni, atât în numele companiei, cât și personal, managementul dar și angajații care s-au implicat. Și ne-am dorit să facem mai mult de atât: să organizăm și cursuri. La Eucom, ne dorim să fim „your bridge to the world”. Asta suntem, așa unim oamenii, limbile, culturile diferite și ceea ce facem acum este în concordanță cu viziunea noastră de a ajuta 1 milion de oameni să progreseze în carieră. Prin această acțiune contribuim la viziune și oferim sprijin celor ce au nevoie și își doresc să progreze în cariera lor. Iar acum, având în vedere ceea ce se întâmplă, cu atât mai mult trebuie să intervenim și să întindem o mână de ajutor. Sunt o mulțime de refugiați care rămân în România pentru a se adăposti de război și își caută joburi. Am văzut o mulțime de anunțuri online ale ucrainenilor care își caută joburi în țara noastră. Limba poate fi un impediment în găsirea unui job. De aceea, sperăm ca prin cursurile de română, respectiv engleză, pe care le oferim gratuit, îi putem ajuta să se acomodeze mai ușor aici și le creștem șansele de a-și găsi un job. Credem că dacă toți punem umărul și ne implicăm schimbăm în bine viața unor oameni care trec prin adevărate tragedii în aceste momente.

Aveți persoane care s-au înscris deja?

Da, deja s-au înscris persoane atât la cursurile pentru limba engleză, cât și la cursurile pentru limba română. Ne bucurăm că inițiativa noastră a ajuns la oamenii care au nevoie de asta și sperăm ca ucrainenii care vin la cursul nostru să se acomodeze cât mai bine în România. Sperăm ca aceste cursuri să îi ajute să se descurce în comunicare dar și în căutarea unui job.

Pentru care dintre cursuri aveți mai multe persoane înscrise? Cel de limba română sau engleză?

Majoritatea persoanelor înscrise s-au înrolat la cursul de limba română. Astfel, cu ajutorul acestui curs, suntem siguri că se vor acomoda mai bine în România. Atunci când te relochezi în altă țară, un pas important este să înveți limba țării unde locuiești, și ne bucurăm să asigurăm  acest prim pas pentru ucrainenii care au fost nevoiți să își caute refugiu în țara noastră.

În ce limbă se desfășoară cursurile?

În echipa Eucom avem un trainer foarte bun, de origine urcraineană, Ina Dobre. Astfel, ea va prelua aceste cursuri și va preda în limba ucraineană.

De cât timp vă desfășurați activitatea?

EUCOM este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România și a luat ființă în 2002, pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Anual, echipa Eucom livrează peste 150.000 ore de instruire, având circa 25.000 de participanți la cursuri, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 90 de companii client. 

Ce limbi străine sunt cele mai populare în România?

Predăm și de asemenea evaluăm în peste 30 de limbi. Cele mai căutate limbi străine în materie de cursuri, sunt cursurile de engleză, franceză, germană și acest top există deoarece companiile folosesc cu precădere aceste limbi în activitatea lor de zi cu zi. În ceea ce privește partea de evaluare a nivelului de limbă străină, acolo lucrurile stau puțin diferit, în sensul că pentru evaluare sunt căutate cu precădere limbile mai rare, unde vorbitorii se găsesc mai greu. Și atunci acolo avem un volum mai mare pentru limbile nordice, slave, etc. 

 

 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!