Dexter, un criminal in slujba dreptatii

Dexter, un criminal in slujba dreptatii
Citeste mai mult despre: Pro Tv, Dexter, serial,
Data: 29 Martie 2009
Pro Tv difuzeaza incepind de luni, 30 martie, de la 23:45, inca un serial exceptional: Dexter, avindu-l ca protagonist pe Michael C. Hall. Doua prestigioase premii Emmy cistigate din cele opt la care a fost nominalizat, patru nominalizari la Globurile de Aur si zeci de alte nominalizari, intriga inedita si personaje puternic conturate, iata citeva dintre atuurile noului serial de la Pro Tv.

Dexter Morgan (Michael C. Hall) este un angajat model al Politiei din Miami. In spatele aparentelor inofensive insa, se ascunde un criminal in serie, care-i ucide cu singe rece pe cei nepedepsiti de justitie pentru faptele comise. Dexter nu ucide la voia intimplarii, ci in baza unui cod prestabilit, iar meseria pe care o practica zi de zi l-a invatat exact greselile pe care trebuie sa le evite, tocmai pentru a nu fi prins.  Violenta iesita din comun de care da dovada isi are radacinile intr-o trauma infioratoare suferita in copilarie.

Serialul Dexter a fost difuzat pentru prima data in SUA de canalul Showtime si s-a bucurat de numeroase critici pozitive, in ciuda faptului ca a stirnit controverse referitoare la continutul sau si la felul in care a fost promovat. Anul trecut, renumita revista de profil Empire a clasat productia pe locul 30 in topul celor mai bune 50 de showuri din toate timpurile. |n 2006, a ocupat chiar locul al treilea in topul showurilor care s-au bucurat de cele mai multe recenzii pozitive. Inclusiv temutul critic Brian Lowry, cel care scrisese una dintre cele doua recenzii negative de care a avut parte productia, si-a schimbat radical opinia la sfirsitul primului sezon al serialului. Ultimul episod al sezonului III a adunat in fata micilor ecrane 1.51 milioane de telespectatori, stabilind un record de audienta pentru canalul Showtime.

Controversele publice s-au iscat in momentul in care CBS a anuntat, in decembrie 2007, ca intentioneaza sa difuzeze serialul. O organizatie non-profit care are ca scop educarea parintilor cu privire la continutul televiziunii a protestat impotriva acestei decizii motivind ca serialul nu este destinat publicului larg pentru ca “ii constringe pe telespectatori sa empatizeze cu un criminal in serie, sa-l sustina si sa spere ca nu va fi descoperit”. Organizatia nu s-a oprit insa aici, ci i-a avertizat pe toti cei care au de gind sa sponsorizeze serialul ca va protesta public impotriva lor.

In ciuda controverselor, serialul s-a bucurat de un succes fantastic, iar in momentul in care a fost lansat in Marea Britanie a avut parte de o campanie de promovare foarte ingenioasa. Unii oameni s-au trezit cu sms-uri nesolicitate care sunau in felul urmator: “Salut! Ma indrept spre Marea Britanie mai repede decit ai crede. Dexter.”

Oricit ar parea de greu de crezut, au fost facute inclusiv conexiuni intre serialul “Dexter” si un caz de crima neelucidat inca. Pe 3 decembrie 2008, scenarisul Mark Twitchell a fost acuzat de uciderea lui John Altinger, in virsta de 38 de ani, al carui cadavru nu a fost gasit nici pina acum. Detectivul Mark Anstey, cel care a anchetat cazul, a declarat ca exista “multe informatii care sugereaza ca in mod categoric Mark Twitchell se raporteaza la personajul Dexter Morgan ca la un idol”. Cu trei luni inainte de moartea lui Altinger, Twitchell recunostea pe profilul sau de pe Facebook ca are multe in comun cu Dexter Morgan.

 
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO