Diferența dintre cafeaua Arabica și cafeaua Robusta: profil aromatic, intensitate, conținut de cafeină

Diferența dintre cafeaua Arabica și cafeaua Robusta: profil aromatic, intensitate, conținut de cafeină
Autor: Redactia
Data publicarii: 26 Noiembrie 2018
Data actualizare: 27 Noiembrie 2018
Există mai bine de 250 de specii de cafea, însă principalele două tipuri care sunt produse și vândute la scară largă sunt cafeaua Arabica și cafeaua Canephora (cunoscută și sub numele de Robusta).

Pentru cei aflați în căutarea ceștii de cafea de specialitate perfecte, tipul cafelei alese pentru a fi savurată este foarte important. Există două tipuri ale căror note aromatice se regăsesc în orice ceașcă de cafea Nespresso - Arabica și Robusta (sau Canephora). Iată ce le diferențiază și ce le conferă savoarea unică.

Citeste si: De ce să alegi cafeaua porționată, ambalată în capsule individuale

Cafeaua Arabica este de origine din Etiopia, unde a fost cultivată prima dată, iar cafea Robusta – din Uganda și ținuturile din vecinătate, Congo, Sudanul de Sud. Există aproximativ 200 de specii de cafea Arabica, și doar în jur de 50 de specii de cafea Robusta. În timp ce bobul de cafea Robusta este mic și rotund, având o crestătură dreaptă pe mijloc, bobul de Arabica este lung și mai îngust, iar crestătura este usor curbată.

Cafeaua Arabica are o aciditate echilibrată, un profil aromatic mai complex și note fine florale, fructate, sau de cereale dulci. Cafeaua Robusta este recunoscută, în schimb, pentru gustul mai intens, cu note condimenate, lemnoase, vegetativ uscate sau de alune, și pentru corpolenta ridicată.

Conținutul de cafeină este și el diferit în funcție de tipul de cafea: motivul pentru care Robusta are o aromă mai puternică este cantitatea de cafeină de aproape două ori mai mare decât cel al cafelei Arabica.

În ceea ce privește producția globală, aproximativ 30% reprezintă cafea Robusta, iar aproximativ 70% - cafea Arabica

Specialiștii Nespresso caută caracteristicile particulare în fiecare origine, specie și soi de cafea, iar selecția este realizată întotdeauna calitativ: pentru cafeaua Arabica, în funcție de  finețea, aciditatea și profilul aromatic elegant al boabelor, iar pentru Robusta – în funcție de corpolență, aceast find menită a “condimenta” sortimentele de cafea. 

Dintre cele 25 de sortimente de cafea Nespresso, puteți alege atât sortimente 100% Arabica, cu note florare, fructate, si textură fină și mătăsoasă, cum ar fi  Indonesia, Nicaragua, Colombia, Ethiopia, Volutto, Livanto, Arpeggio etc., cât și blenduri de Arabica și Robusta, pentru o complexitate aromatică mai mare, intensitate mai puternică și corpolență mai ridicată, cum ar fi India, Kazaar, Ristretto, Roma, Capriccio, sau Envivo Lung. Descoperiți întreaga gamă de sortimente de cafea de specialitate, aici
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies