Din 23 februarie, cel de-al XII-lea sezon al emisiunii "Romania, te iubesc!" incepe la ProTV

Din 23 februarie, cel de-al XII-lea sezon al emisiunii  Romania, te iubesc!  incepe la ProTV
Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc, Alex Dima, Paula Herlo,
Data: 18 Februarie 2014
Emisiunea de anchete jurnalistice, Romania, te iubesc! revine la ProTV din 23 februarie, de la ora consacrata, 18:00, cu cel de-al XII-lea sezon. „Va asteptam pe toti sa redescoperiti Romania, asa cum o iubim si asa cum ne doare pe fiecare dintre noi. Corespondentii Stirilor ProTV sunt pe urmele marilor nedreptati facute tarii noastre in moduri surprinzatoare. Bani furati, timp pierdut, oameni incompetenti sau rauvoitori, o societate impiedicata sa progreseze. Viziteaza insa si locuri nespus de frumoase si va fac cunostinta cu oameni buni si talentati, de care, veti vedea, va veti simti mandri”, promite gazda emisiunii, jurnalistul Cristian Leonte.

Anca Nastasi si laureata premiului Emmy, Paula Herlo, vor aduce in atentia telespectatorilor, prin campania Tu stii ce mai fac parintii tai?, o realitate cruda traita de tot mai multi varstnici din tara noastra. „In Romania, batranii sunt lasati sa moara singuri in casele lor pentru ca nicio institutie a statului nu-si asuma ingrijirea lor. Am pornit aceasta campanie dintr-un sentiment de revolta: toti batranii au dreptul sa-si traiasca ultimii ani cu demnitate”, declara Paula Herlo. „Fenomenul este comparabil cu cel al copiilor lasati in grija bunicilor, de parintii plecati la munca in tari straine. Azi, cei mai multi parinti si-au facut deja un rost acolo, si-au luat copiii si nu se mai intorc. Batranii sunt practic al doilea val de abandonati. Autoritatile romane nu au prevazut acest fenomen, nu au nicio strategie privind ingrijirea batranilor, habar nu au cati oameni sunt in nevoie si nici nu pare sa le intereseze”, completeaza Anca Nastasi. 

Corespondentul stirilor ProTV, Alex Dima, prezinta in acest nou sezon al emisiunii o ancheta minutioasa despre situatia controversata a romilor. „Conform estimarilor facute de Partida Romilor, peste 500.000 de romi traiesc in saracie extrema, iar natalitatea in aceste zone este foarte ridicata. Am intalnit tineri de 20 de ani cu patru copii, oameni care traiesc in corturi de nailon, fara apa, fara loc de munca, intr-un analfabetism total, iar principalul vinovat pentru aceasta situatie este statul care le asigura ajutor sub diverse forme, dar tocmai acest ajutor nu-i ridica din saracie, ii face pe multi sa nu isi caute loc de munca, sa stea doar la pomana statului”, declara Alex. 

Rares Nastase a fost pe urmele primarilor risipitori si dezvaluie cum in unele localitati rurale, in loc sa se dezvolte infrastructura, s-au dezvoltat mecanismele de capusare a bugetelor locale. „Responsabilii locali sunt acuzati ca au dus primariile intr-o criza financiara fara precedent si acum nu reusesc sa redreseze comunitatile pe care le reprezinta”, marturiseste Rares. „Alesii directioneaza fondurile cum ii taie capul, nu tin seama de nevoile localitatii si apoi se trezesc ca acumuleaza datorii de proportii. Edilii ajung la executari silite rusinoase, pentru contracte cu dedicatie, recomandate de consiliile judetene. Exemplele sunt halucinante si veti vedea cazuri din toata tara”, continua corespondentul Stirilor ProTV.  

O sa revin cu o ancheta din Portul Constanta si veti vedea cine sunt cei care fac milioane de euro la malul marii si cum se administreaza principala poarta comerciala a tarii”, declara corespondentul Stirilor ProTV, Cosmin Savu. „Tot in acest sezon voi arata rezultatul investigatiilor facute de-a lungul si de-a latul Romaniei, in zone unde banul public, al nostru, al tuturor, este sursa de imbogatire pentru oameni de afaceri lipsiti de scrupule”, mai precizeaza Cosmin Savu. 

FULLSCREEN
Din 23 februarie - Cel de-al XII-lea sezon al emisiunii Romania, te iubesc! incepe la ProTV
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO