Dior l-a suspendat pe John Galliano, dupa ce a acesta a fost acuzat de rasism

Dior l-a suspendat pe John Galliano, dupa ce a acesta a fost acuzat de rasism
Citeste mai mult despre: John Galliano, antisemitism, Dior, scandal,
Data publicarii: 26 Februarie 2011
Data actualizare: 26 Februarie 2011
John Galliano a fost suspendat de casa de moda Dior, unde lucreaza ca designer-sef din 1996, dupa ce acesta a fost acuzat de rasism.

Englezul de 50 de ani e invinuit ca a facut scandal intr-un bar din Paris, unde, dupa ce s-a imbatat, a jignit o femeie care se afla in apropierea mesei sale: “Evreica murdara, ar trebui sa fii moarta”, se pare ca a spus Galliano.

Apoi, designerul ar mai fi jignit si un barbat asiatic, spunandu-i: “Asiatic nenorocit, o sa te omor!”, scrie dailymail.co.uk. Martorii la incident au chemat politia, dupa ce designerul a continua sa ii strige femeii tot felul de cuvinte urate.

Remarcile anti-semite se pedepsesc cu inchisoare pana la sase luni in Franta, dar Galliano inca nu a fost pus oficial sub acuzare in dosarul in care e cercetat. Avocatul sau, Stephane Zerbib, a negat toate acuzatiile care i s-au adus clientului sau.

Dior a reactionat prompt, insa, dupa acest scandal. “Dior isi reafirma convingerile in legatura cu politica de zero toleranta pentru comportamentul anti-semit sau rasist. Pana ce se va definitiva ancheta politiei, Christian Dior il suspenda pe John Galliano din responsabilitatile sale”, a declarat directorul executiv al faimoasei case de moda, Sidney Toledano.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies