Discuție despre celebritate cu Denis, artistul The Motans: ”Inspirația vine din ce trăiesc”

Discuție despre celebritate cu Denis, artistul The Motans: Inspirația vine din ce trăiesc
Discutie despre celebritate cu Denis de la The Motans!
Citeste mai mult despre: The Motans, exclusiv online, interviu,
Autor: Dana Popa
Data publicarii: 19 Februarie 2019
Data actualizare: 20 Februarie 2019
The Motans pregătește un concert grandios pentru toți fanii, dar și pentru cei care își doresc să ia parte la un eveniment unic, pe 31 mai, la Arenele Romane din București.

Între concerte și repetiții, Denis, artistul The Motans, a vorbit pentru Protv.ro despre muzică, inspirație, poezii și...femeia de lângă el! 

De ce The Motans? Sau de unde vine numele, ce anume te-a inspirat în a-l alege? 

La cât de des mi s-a pus această întrebare, ai crede că m-am săturat să răspund la ea. Dar nu e așa, e o poveste dragă mie pe care-mi face plăcere să o spun.

Cu vreo 7 ani înainte de a decide să mă apuc de muzică visam foarte des pisici, aproape în fiecare noapte. Când muzica a devenit principala mea preocupare, visele au dispărut. Și de asemenea, iubesc foarte mult pisicile.  

Cine te-a descoperit și cum ai ajuns celebru? 

Nu consider că sunt celebru, încă pot să merg liniștit la magazinul de la colț. Cel care m-a descoperit, dacă pot să zic așa, a fost Matei Dima (Bromania), care a ascultat pe Youtube prima varianta a piesei Versus, piesă care i-a fost trimisă de Maximilian.

Matei a fost cel care m-a contactat, mi-a făcut cunoștință cu Lucian de la Global și de-aici lucrurile au evoluat. Le sunt foarte recunoscător acestor oameni și tuturor celor cu care lucrez și m-ajută să ofer publicului muzica mea. 

A fost greu drumul spre celebritate?

După cum ziceam, celebritatea mi se pare un concept îndepărtat. Brad Pitt mi se pare celebru. Și Andreea Esca. Drumul care m-a adus până în acest punct al vieții mele, da, a fost uneori și “complex”, dar a fost plăcut, pentru că iubesc ceea ce fac. 

Pregătești un concert cu totul și cu totul special. Ce ne poți spune despre el? Ce anume-l face să fie special? Ne poți povesti puțin despre concept?

Da, sincer sunt foarte entuziasmat de acest eveniment, va fi primul Grand Concert marca The Motans, mi-am dorit mult să ofer fanilor un cadou prin acest show oarecum aniversar, sunt trei ani de când  muzica mea a făcut cunoștință cu publicul.

Ne pregătim deja intens, punem mult suflet în fiecare detaliu și sunt convins că va fi un show deosebit. Nu vreau să dezvălui prea multe de pe-acum, pot doar să vă spun că vor fi multe, multe surprize, o explozie de lumini, proiecții, invitați speciali.

Conceptul show-ului va fi unul suprarealist, întreg spectacolul va fi unul grandios și inedit. Îi așteptăm cu brațele deschise pe toții fanii și pe cei care vor să se bucure împreună cu noi. 31 mai, Arenele Romane, biletele sunt deja puse  în vânzare. 

De unde-ți iei inspirația pentru piesele tale? Se pot regăsi unele situații din viața ta în unele melodii?

Toate piesele mele sunt... ale mele. De-acolo din suflet, din experiențele trăite, din tot ce mi-a oferit viața. Inspirația vine din ce trăiesc, e cumva simplu, și-n același timp complicat. Un fel de magie o numesc eu.

Compui piese și pentru alți artiști, nu numai pentru tine. Ne poți povesti puțin despre melodiile compuse pentru alții? Ai avut în minte artișții respectivi când ai compus acele melodii, ai ținut cont de personalitatea și vocea lor sau mai întâi le-ai compus și apoi le-ai „distribuit” celor cărora ți s-a părut că li se potrivește?

Atunci când vine inspirația și începe acel proces al creației, al compunerii, nu stau nicidecum să mă gândesc dacă va fi o piesă pentru mine sau pentru altcineva. Lucrurile vin de la sine. În cazurile în care am compus pentru alți artiști, s-a întâmplat să lucrăm împreună, să fim în același studio și să concepem tot ceea ce înseamnă o piesă. Îmi face foarte mare plăcere să lucrez și să stau pur și simplu în studio cu prieteni și colegi de-ai mei, se dovedește mereu a fi o experiență benefică și productivă.

Compui, de asemenea, și versurile pentru piese. Unele versuri sunt atât de frumoase, încât nici nu poți spune ce-ți atrage atenția mai mult: melodia sau versurile. Care este procesul tău de creație? Îți vin împreună sau cum?

Mulțumesc frumos, mă bucur mereu când îmi este apreciată munca. Nu am un anumit algoritm de creație, total poate fi foarte haotic. O piesă poate începe de la niște acorduri de chitară, de la un beat care-mi bântuie mintea, de la un cuvânt, o expresie… e mereu diferit. Dar de cele mai multe ori, versurile urmează a fi scrise după melodie. 

Ai scris vreodată poezii?

Mai scriam și poezii prin copilărie, am păstrat câteva într-un caiet vechi. Dacă aș avea suficient timp, aș mai scrie și acum. Cumva, o mai fac. 

Citești poezie? Ai niște poeți preferați?

În ultimul an chiar s-a întâmplat să citesc foarte multe poezii. Dar mai mult despre asta la momentul potrivit. Poetul meu preferat este marele artist Vladimir Vîsoțki. Pentru mine, versurile lui sunt din altă lume. Din literatura noastră, îmi place mult Grigore Vieru, un poet care atinge sufletul cititorului prin dragostea si pasiunea ce se simt in fiecare rând scris de el, pe mine m-a cucerit in primul rând cu poeziile dedicate Mamei.

Le faceți un fel de concurență celor de la Carla’s Dreams? Cum va înțelegeți cu ei? 

S-a creat această falsă idee de concurență între The Motans și Carla’s Dreams cred că mai mult din considerente ce țin de faptul că amândoi venim din Republica Moldova. Relația mea cu Sergiu este una foarte bună, ne întâlnim deseori și ne face plăcere să stăm de vorbă. Eu consider că fiecare are drumul său, muzica sa și competiția e doar cu noi înșine. 

Ai o iubită acum? Cum ești tu într-o relație?  

Evit mereu să vorbesc despre anumite aspecte ale vieții mele personale, îmi place să le păstrez pentru mine, să fie doar ale… noastre. 

Te inspiră femeia de lângă ține? Îi cânți? ÎI dedici melodii sau rezultă piese noi din poveștile tale de iubire?  

Primul meu album se numește “My Gorgeous Drama Queens”. Am spus asta de multe ori, în acele piese sunt adunate experiențele mele de până atunci, am scris despre fiecare, pentru fiecare… 

Care este pentru tine definiția fericirii? 

Refuz să ofer o definiție strictă fericirii. Fiecare nouă zi e o fericire, nu știi niciodată ce îți poate aduce nou, nu știi niciodată ce plăceri și fericiri poți să mai descoperi. Muzica e fericire, răsăritul e fericire, ceaiul, un zâmbet… multe lucruri. 

Ce fel de copil ai fost?

Cred că asta este mai degrabă e o întrebare pentru mama. Eu evident voi spune că am fost un copil bun și cuminte.  

Recuperezi acum unele lipsuri din copilărie? Ce ți-a lipsit cel mai mult când erai mic?  

E foarte abstract in acest context termenul “recuperezi”. Dacă mănânc acum mai multe portocale, pentru că în anii ’90 nu prea se găseau? Nu știu, poate. Cred că fiecărui copil i-a lipsit timpul nelimitat pentru joacă și pierdut vremea. 

Ai avut parte până acum de incidente neplăcute pe scenă ? 

Da, au fost vreo două. Cântăm în foarte multe locații, uneori la ore târzii, e inevitabil să nu existe și mici incidente. Raportul e oricum e copleșitor în favoarea „incidentelor plăcute”

Ce urmează pe plan muzical?

Urmează cât de curând videoclipul pentru ultima piesă lansată, „Invitat”, un clip special, inovativ pentru piața din România, tehnici noi, inteligență artificială, nebunii marca NGM (Bogdan Păun, Alexandru Mureșan, Dan Floroiu), piese noi, colaborări neașteptate și, evident, The Motans Grand Concert la Arenele Romane în data de 31 mai.

Ne vedem acolo! 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!