Disneyland și-a deschis porțile în China, însă vizitatorii trebuie să respecte reguli stricte

Disneyland și-a deschis porțile în China, însă vizitatorii trebuie să respecte reguli stricte
Disneyland Shanghai fusese închis la 24 ianuarie 2020, așa că redeschiderea a fost un eveniment mult așteptat. FOTO: Getty Images
Parcul tematic Disneyland Shanghai, operat de compania-mamă The Walt Disney și grupul local Shendi, s-a deschis luni. Mii de oameni au luat cu asalt locul de distracție, după mai bine de 3 luni de restricții.

Chinezii s-au îmbulzit să viziteze un loc drag lor, parcul tematic Disneyland din Shanghai, care s-a redeschis publicului după mai bine de 3 luni de la suspendarea activității. Oficialii companiei The Walt Disney, care operează toate cele 12 parcuri tematice de pe glob, au decis să repornească activitatea în China datorită ridicării carantinei.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Disney a raportat pierderi de 1,4 miliarde de dolari în primul trimestru al anului în curs. Redeschiderea parcurilor este o măsură mai mult decât necesară pentru păstrarea locurilor de muncă. Anterior, Bob Iger, președintele companiei The Walt Disney, a anunțat că renunță la salariu pentru a-și putea plăti angajații.

Distracție cu mască de protecție și cozi la casa de bilete

Cozile la casele de bielte sunt obișuite în parcurile tematice Disney, însă de această dată vizitatorii trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri față de cei din față.

Administratorii parcului din Shanghai au marcat corespunzător locurile pe care oamenii trebuie să le ocupe la casele de bilete.

Pentru a avea acces la atracțiile din parc, vizitatorii trebuie să se supună unui control cu aparatele de măsurat temperatura corporală. Nimeni nu poate intra în parc dacă nu posedă mască de protecție și mănuși chirurgicale. 

Sperăm ca deschiderea de azi să fie o rază de lumină pentru tot globul, care să aducă speranță și inspirație tuturor”, a declarat Jos Schott, președintele Shanghai Disney Resort, citat de AP.

Citește șiCum merg copiii la școală în China. Imaginile care arată noul mod de conviețuire cu virusul

China a fost prima țară din lume care s-a confruntat cu noul coronavirus, dar și prima care și-a reluat activitatea economică. La 8 aprilie, autoritățile au redeschis orașul Wuhan, epicentul epidemiei de coronavirus din China.

Deocamdată, Disney nu a anunțat ce va face în cazul parcurilor de distracții din SUA și Europa, însă fiecare zi de carantină înseamnă piederi de zeci de milioane de dolari pentru companie.

Disneylad Shanghai a fost închis la 24 ianuarie 2020, la o zi după declararea carantinei în Wuhan și provincia Hubei. Parcul era vizitat de 84.000 de oameni pe zi, însă în următoarele săptămâni accesul va fi limitat la 24.000 de persoane.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Profil de celebritate - Robert Downey, Jr.

FULLSCREEN
Disneyland și-a deschis porțile în China, însă vizitatorii trebuie să respecte reguli stricte
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO