Doctorii au separat tripletii la nastere pentru un experiment social sinistru

Doctorii au separat tripletii la nastere pentru un experiment social sinistru
Data publicarii: 25 Aprilie 2018
Data actualizare: 25 Aprilie 2018
Sa cresti alaturi de un frate este o experienta speciala. Poti sa iti unesti fortele pentru a cere ce iti doresti de la parinti, fie ca este vorba de o excursie la Disney, fie ca este vorba de o pereche de tenesi. 

Multi se vor fi de acord cu ideea ca gemenii si tripletii creeaza o legatura puternica, deoarece au fost impreuna de la inceput. Insa, aceasta idee a fost combatuta de 3 tripleti care au fost separati la nastere din cauza unui experiment social sinistru. 

Nascuti pe 12 iulie 1961, o serie de evenimente i-a reunit pe Robert Shafran, Eddy Galland si David Kellman. 

Trio-ul a facut parte din cvadrupleti, dar al patrulea frate al lor a murit la nastere. Au fost trimisi spre adoptie de catre o agentie care au aveau o politica deranjanta pentru gemeni si tripleti. 


Sursa: Viral Thread

Un psihiatru a sfatuit agentia sa separe gemenii, tripletii si cvadrupletii, deoarece considerau ca ii vor salva de trauma de a fi in competitie pentru atentia familiei adoptive. Ca rezultat, oamenii care i-au adoptat nici nu stiau ca sunt cvadripleti. 

Dupa ce adevarul a fost dezvaluit, parintii adoptivi au fost extrem de nervosi ca nu li s-a dat optiunea sa ii adopte pe cei trei baieti. Pentru a face lucrurile si mai rele, parintilor adoptivi li s-a spus ca baietii faceau parte dintr-un studiu pentru dezvoltarea copiilor si acceptarea termenilor facea parte din procesul pentru adoptie. 


Sursa: Viral Thread

Suspiciunile in legatura cu agentia de adoptie care actionasera intr-un mod deloc etic, au aparut la inceputul anilor 80, cand destinul a facut ca 2 dintre tripleti sa fie adusi impreuna la colegiu, Robert si Eddy. Robert si-a dat seama din prima sa zi ca ceva se intampla. 

"Baietii ma bateau pe spate, iar fetele ma imbratisau si ma pupau. Toti erau foarte draguti cu mine, cu exceptia faptului ca ma strigau Eddy.", a declarat Robert.


Sursa: Viral Thread

Vorbind cu colegul lui de camera, Michael Domitz despre acest comportament, Robert a descoperit ca cineva pe nume Eddy a impartit aceeasi camera cu Michael acum un an si ca amandoi seamana incredibil de mult. Michael a zis ca au aceeasi expresie. 

Mai tarziu, Michael a descoprit ca fostul si actual coleg de camera sunt nascuti in aceeasi zi si atunci i-a spus ca trebuie neaparat sa se cunoasca. 

Cand cei doi oameni s-au intalnit, si-au dat seama ca au acelasi IQ, aceleasi gusturi la seriale si filme si chiar si acelasi ras. Inregistrarile de la spital au confirmat ca ei sunt gemeni. Ei nu aveau nicio ideea ca mai au inca un frate.

Deoarece povestea lui Robert si Eddy a fost atat de neobisnuita, a fost preluata de media si atunci celalalt frate al lor, David Kellman, student la alt colegiu din New York le-a luat urma, remarcand asemanarile extraordinare cu cei doi baieti. 


Sursa: Viral Thread

Barbatii s-au intors la agentie pentru a afla mai multe detalii despre ziua lor de nastere si asa au aflat ca au fost nascuti la 27 de minute distanta. Atunci au aflat, de asemenea, ca sunt cvadrupleti si nu tripleti. 

Povestea incredibila a tripletilor a fost preluata si inregistrata ca un documentar "Three Identical Strangers". Documentarul vorbeste despre modul in care reintalnirea lor fericita a luat dintr-o data o intorsatura intunecata cand au descoperit ca facusera parte dintr-un experiment social sinistru.

Initial, agentia de adoptie a refuzat sa le zica baietilor de ce au fost separati si de ce parintii lor nu le-a zis ca sunt tripleti. 

Investigatorii au cautat in istoria tripletilor si adevarul a fost descoperit. Ei au aflat ca au facut parte dintr-un studiu secret si legal, condus de Dr. Peter Neubauer, un psihoanalist care a fost directorul de la Manhattan's Child Development Centre. 

Dr. Neubauer a vrut sa exploreze dezbaterea "natura vs natura". Nestiind de ce fac acest lucru, parintii adoptivi ai baietilor i-au testat pentru 12 ani, lasandu-l pe Dr. Neubauer sa le monitorizeze inteligenta, comportamentul si personalitatea. 

In mod incredibil, unul din tripleti se pare ca a simtit ca el a fost separat de familia lui. 

"David a inceput sa vorbeasca foarte devreme. Imi amintesc ca se trezea si imi zicea ca are un frate. Cu totii ne gandeam ca are un frate imaginar.", a declarat mama adoptiva a baiatului. 


Sursa: Viral Thread

Desi nu este nicio negare ca separerea fratilor este neetica, ce s-a intamplat cu tripletii este o poveste neobisnuita. Patru seturi de gemeni au fost folositi, de asemenea, pentru un experiment si din pacate, doar o pereche a reusit sa se reintalneasca. 

Cand experimentul a devenit cunoscut, autorii nu au putut sa isi publice rezultatele din cauza reactiei generate. Cei trei si-au deschis un restaurant impreuna, insa diferentele personalitatilor lor au inceput sa distruga afacerea. Tripletii au primit scuzele de rigoare din partea agentiei si oamenilor de stiinta. 


Sursa: Viral Thread
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies