Documentarul eveniment Razboiul Regelui le-a adus romanilor informatii si imagini difuzate in premiera, numai la PROTV

Documentarul eveniment Razboiul Regelui le-a adus romanilor informatii si imagini difuzate in premiera, numai la PROTV
Citeste mai mult despre: Razboiul Regelui, documentar, ProTV,
Data publicarii: 11 Mai 2016
Data actualizare: 11 Mai 2016
Povestea tanarului rege care a avut curajul sa organizeze o lovitura de stat, dar si reactiile si repercusiunile care au urmat pentru poporul roman au adus in casele romanilor, cu ocazia Zilei Regalitatii, o parte a istoriei care ramasese necunoscuta pentru unii.

In minutul de aur de la 23:28, documentarul eveniment Razboiul Regelui a fost urmarit de aproximativ un milion de telespectatori la nivel national. La nivelul publicului comercial, in intervalul orar 23:16 – 00:23, Razboiul Regelui a fost lider de audienta, cu 5.4 puncte de rating si 19.3% cota de piata, in timp ce televiziunea clasata pe locul doi a inregistrat 3.1 puncte de rating si 10.9% cota de piata.

Mihai I, descendentul familiilor regale ale Marii Britanii, Germaniei, Greciei si Rusiei, a crescut in palate romanesti. Dar Romania, amenintata de puterea crescuta a Rusiei spre Est, cautase siguranta prin alianta cu Germania. Aceasta alianta intarea pozitia Germaniei, Romania asigurand, dupa Italia, al treilea cel mai mare efectiv de trupe din Europa. Fara aportul armatei romane, planurile de invadare a Rusiei pareau imposibile. Si, mai important, Romania era principalul furnizor de petrol pentru masina de razboi germana. In acelasi timp, Romania suferise pierderi imense pe frontul rusesc, iar populatia incepuse sa urasca razboiul. In anul 1944, Regele Mihai I, constient ca poporul nu mai putea indura razboiul, a condus o lovitura de stat, inlaturand guvernarea dictatoriala.

Intreaga poveste, spusa chiar de Regele Mihai I, va putea fi urmarita si duminica, de la ora 11:00, pe PROTV.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies