Donald Trump a numit-o "profetul sfârșitului lumii", dar Greta Thunberg i-a răspuns pe măsură

Donald Trump a numit-o  profetul sfârșitului lumii , dar Greta Thunberg i-a răspuns pe măsură
Citeste mai mult despre: Greta Thunberg, discurs, Donald Trump,
Data: 22 Ianuarie 2020
Într-un discurs pe care l-a sustinut la tribuna Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, Greta Thunberb și-a transmis mesajul ca activist de mediu, dar, mai mult decât atât, i-a răspuns președintelui Donald Trump, care i-a numit pe cei ca ea “profeții sfârșitului lumii.”
Deși are doar 17 ani, Greta Thunberg a avut curajul de a-i deconstrui, punct cu punct, discursul celui considerat de mulți “cel mai puternic om din lume.”
 
Președintele american a îndemnat la "respingerea profeților pesimiști", așa că activista suedeză a amintit că cei care le reproșează altora că sunt pesimiști nu au făcut nimic decât "să tacă sau, mai rău, să spună fraze goale și promisiuni false".


 
 
Donald Trump a declarat că o economie puternică și concentrată asupra viitorului ar putea, mulțumită inovației, să facă față tuturor provocărilor.  GretaThunberg i-a răspuns, prin intermediul discursului, că ea nu le cere celor puternici din lume "să se bazeze pe tehnologii care nu există la scară mare", ci să acționeze imediat prin oprirea subvenționării energiei fosile.
 
Trump a mai spus că nu va permite ”socialiștilor radicali” să distrugă SUA și a susținut că americanii au ”cea mai curată apă și cel mai curat aer din lume”. La rândul ei, Greta i-a transmis, în mod indirect, că problemele ridicate de ea nu țin de stânga sau de dreapta: "dreapta, stanga si centrul au esuat toate".


 
Oamenii din lumea întreagă au aflat cine este Greta Thunberg după ce aceasta a impresionat prin discursurile sale susținute în luna decembrie 2018 la UN Climate Talks din Polonia și în ianuarie 2019 la Forumul Economic Mondial organizat la Davos, în Elveția.
 
Iată câteva afirmații cu totul impresionate făcute de Greta în discursul de la UN Climate Talks:
 
“Nu sunteți suficient de maturi, să spuneți lucurilor pe nume! Până și această povară ne-o lăsați nouă, copiilor! Civilizația noastră este sacrificată pentru oportunitatea unui număr foarte mic de oameni care să continue să câștige sume enorme de bani.”

„Biosfera este sacrificată pentru ca oameni bogați, din țări ca a mea, să trăiască în lux. Suferința majorității plătește pentru luxul celor puțini.”

„În anul 2078, îmi voi sărbători a 75-a zi de naștere. Dacă voi avea copii, poate vor petrece acea zi cu mine. Poate mă vor întreba despre voi. Poate mă vor întreba de ce nu ați făcut nimic, când încă mai era timp să acționați. Voi discutați numai despre a merge înainte, cu aceleași idei proaste care ne-au adus în această dezordine. Chiar și atunci când singurul lucru de făcut e să trageți frâna de mână.”

PE PRO TV PLUS PUTEȚI URMĂRI PROFILUL DE CELEBRITATE AL VEDETELOR PREFERATE:


FOTO: GETTY

FULLSCREEN
Greta
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO