Donald Trump a oprit finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății. Care este motivul

Donald Trump a oprit finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății. Care este motivul
FOTO Getty Images
Data publicarii: 15 Aprilie 2020
Data actualizare: 15 Aprilie 2020
Donald Trump a suspendat contribuția SUA pentru Organizația Mondială a Sănătății 

Motivul pentru care președintele SUA a luat această hotărâre are legătură cu pandemia de coronavirus și ”a proastei gestionări” a situației din întreaga lume. 

Trumpa atacat OMS și săptămăna trecută, considerând că instituția a fost părtinitoare în ceea ce privește China și că le-a acordat timp până au dezvăluit cât de gravă este situația de acolo. 

”Astăzi ordon suspendarea finanţării OMS pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului", a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul unei conferințe de presă. 

Trump a adăugat că, în timp ce locuitorii americani plătesc între 400 și 500 milioane de dolari anual către OMS, China plătețte aproximativ 40 de milioane de dolari și că SUA au datoria să ceară explicații despre gestionarea problemei. 

Reacțiile nu au întârziat să apară, secretarul general ONU, Antonio Guterres, fiind primul care a făcut declarații legate de hotărârea lui Donald Trump. ”Convingerea mea este că OMS trebuie să fie susţinută deoarece este absolut esenţială pentru eforturile lumii în câştigarea războiului împotriva COVID -19. După ce vom vom întoarce pagina finală a acestei epidemii, va fi un moment în care să revenim pe deplin pentru a înţelege cum a putut să apară o astfel de boală şi să îşi răspândească efectul devastator atât de repede asupra întregii lumi”, a explicat acesta.

Vezi și: Folosirea corectă a măştii chirurgicale. #PoartăMască
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!