Două file de caiet dictando „mâzgălite” de Freddie Mercury, scoase la vânzare cu 35.000 de dolari

Două file de caiet dictando bdquo;mâzgălite  de Freddie Mercury, scoase la vânzare cu 35.000 de dolari
Autor: Dan Brumar
Data: 23 Aprilie 2019
Fanii împătimiți ai legendarului Freddie Mercury se vor „bate” aprig pentru un obiect din colecția personală a creatorului trupei Queen.

Unul dintre puținele documente pe care Freddie Mercury și-a lăsat scrisul de mână este scos la vânzare de o casă de licitații din Statele Unite ale Americii. E vorba despre două file de caiet dictando pe care figurează playlistul concertului Queen din Copenhaga, din anul 1978.

Cele două pagini, care au făcut parte dintr-o colecție privată, au fost scoase a licitație de compania Moments in Time la un preț de pornire de 35.000 de dolari, scrie TMZ.

Fanii Queen vor recunoaște pe cele două pagini scrisul lui Freddie Mercury, care și-a notat numele pieselor pe care el și colegii de trupă urmau să le cânte în concert.

Printre ele figurează hituri precum We Will Rock You, Tie Your Mother Down și Bohemian Rhapsody.

Conform reprezentanților casei de licitații, documentul este însoțit de un certificat de autenticitate eliberat de fanclubul oficial al trupei Queen.

Filmul despre viața lui Mercury, la Oscar

Actorul britanic Rami Malek a fost distins cu Oscar pentru rolul din flmul Bohemian Rhapsody, care spune povestea fostului lider al trupei Queen.

Malek l-a interpretat magistral pe Freddie Mercury, pe care l-a imitat cu precizie în timpul filmărilor.

La sfârșitul lunii martie, Bohemian Rhapsody a fost lansat și în cinematografele din China, însă în variantă cenzurată. O serie de secvențe care făceau referire directă la sexualitatea lui Freddie Mercury au fost înlăturate de aparatul de stat înainte de primele proiecții în cinema.

Citește și: Filmul Bohemian Rhapsody, lansat în China în variantă cenzurată. Ce pasaje au fost șterse

FULLSCREEN
Două file de caiet dictando „mâzgălite” de Freddie Mercury, scoase la vânzare cu 35.000 de dolari
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO