Drama familiilor copiilor „abuzați” de Michael Jackson. Doi tați s-au sinucis copleșiți de vină

Drama familiilor copiilor bdquo;abuzați  de Michael Jackson. Doi tați s-au sinucis copleșiți de vină
Autor: Dan L. Brumar
Data: 08 Martie 2019
Părinții care și-au lăsat copiii să locuiască în casa megastarului s-au considerat responsabili pentru traumele celor mici. Până acum, acuzațiile de pedofilie și abuz sexual formulate la adresa lui Michael nu au fost dovedite încă.

Scandalul sexual care a izbucnit la începutul anilor 2000 i-a afectat cel mai mult pe părinții care au acceptat să-și lase copiii să locuiască la reședința lui Michael Jackson din Santa Barbara. Pentru ei, propunera megastarului a fost imposibil de refuzat, aceștia văzând în ea o oportunitate pentru cei mici de a se distra și de a petrece timp de calitate în preajma megastarului.

Doi dintre tații care au fost încâtați de alegerea de atunci și-au pus capăt zilelor după izbucnirea scandalului sexual, copleșiți de vină. 

Dennis Robson, tatăl lui Wade Robson – unul dintre cei mai înverșunați acuzatori ai megastarului – s-a spânzurat în 2002 după ce a suferit o cădere psihică. 

„Făcea lucruri ciudate, printre care plimbări în toiul nopții prin Los Angeles. Călătorea cu autobuze și trebuie să-l căutăm ca să-l găsim. Cred că m-a speriat, dar reacția mea era doar de mă înfurii și voiam ca el să plece”, spune fratele lui Wade, Shane Robson, în documentarul Leaving Neverland

Dennis Robson (dreapta), împreună cu familia lui și cu Michael Jackson

La scurt timp după ce a intrat în depresie, tatăl lui Wade s-a întors în Australia, țara sa natală, părăsindu-și familia. 

Un destin tragic a avut și Evan Chandler, tatăl lui Jordy, primul băiat care l-a acuzat pe Michael Jackson de pedofilie și abuz sexual. Presa din SUA a relatat că familia lui a primit nu mai puțin de 23 de milioane de dolari de la megastar pentru a păstra tăcerea, însă drama copilului său i-a distrus viața lui Evan Chandler. 

Fanii lui Michael Jackson l-au amenințat cu moartea, pentru a-l intimida și convinge să renunțe la acuzații. Pentru a se proteja de furia fanilor, Chandler și-a făcut nu mai puțin de 19 operații estetice. Fratele său, Raymond, spune că Evan devenise paranoic, având convingerea că susținătorii lui Michael îl vor ucide. 

Michael Jackson, alături de Jordy Chandler, primul copil care s-a plâns că a fost abuzat

De aceea își cumpărase un pistol. Însă nu a folosit arma pe nimeni altcineva decât pe el însuși. Evan Chandler s-a împușcat în cap la patru luni după moartea lui Michael Jackson.

„Povestea Jackson a fost ca un cancer în familia noastră și ne-a afectat pe toți. Nu am mai fost niciodată noi înșine”, a mai spus fratele lui Evan Chandler, conform Mirror.

Familiile copiilor „abuzați”, răsplătite cu bilete la operă

Un alt acuzator al lui Michael Jackson este James Safechuck. Acesta l-a cunoscut pe Michael Jackson la sfârșitul anilor ’80, când au apărut împreună într-o reclamă la o băutură răcoritoare foarte populară. Pe atunci, James avea 9 ani și starul i-a convins pe părinții lui să-l lase să-i viziteze impunătoarea casă din Santa Barbara. Michael Jackson i-ar fi dat atunci băiatului jacheta pe care a purtat-o în videoclipul piesei Thriller și 700 de dolari. 

Familia sa a fost cazată la Trump Tower din New York și a fost recompensată cu bilete la operă. Impresionați de interesul megastarului pentru fiul lor, cei doi soți nu au bănuit motivele reale ale acestei propuneri.

FULLSCREEN
Drama familiilor copiilor „abuzați” de Michael Jackson. Doți tați s-au sinucis copleșiți de vină
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO