Drumul alimentelor de la furca la furculita trece prin pesticide, ingrasaminte, antibiotice, antidepresive si aditivi sintetici

Drumul alimentelor de la furca la furculita trece prin pesticide, ingrasaminte, antibiotice, antidepresive si aditivi sintetici
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, Anca Nastasi,
Data publicarii: 28 Aprilie 2013
Data actualizare: 28 Aprilie 2013
De la 18:00, intr-o ancheta marca "Romania, te iubesc!"

Prin cate filtre trece mancarea noastra, de la furca la furculita”, se intreaba Anca Nastasi, corespondentul stirilor ProTV care analizeaza in editia din 28 aprilie a emisiunii Romania, te iubesc! cat de sanatoasa este hrana procesata si ce legatura este intre alimentatia pe banda rulanta si maladiile de care sufera societatea moderna.

Paradoxal, desi odata cu marea industrializare a agriculturii si a procesarii alimentelor drumul mancarii pana in farfuriue trebuia sa fie mai sigur, iar mancarea mai sanatoasa, oamenii sunt tot mai vulnerabili tocmai pentru ca lantul de fabricatie s-a lungit, este tot mai complicat, si, in timp ce materia prima este produsa intr-un colt al lumii, ea este procesata in altul.

Lantul cuprinde tot mai multe pesticide, ingrasaminte, antibiotice si antidepresive, tot mai multi aditivi sintetici, tot mai multi conservanti si, nu in ultimul rand, tot mai multe organisme microscopice care azi sufera mutatii si produc maladii la care nimeni nu se gandea acum 50 de ani”, atrage atentia Anca.

Corespondentul Stirilor ProTv dezvaluie cum ar arata o eticheta de pe o cutie cu lapte, daca pe ea ar fi scris tot ce contine: “Lapte proaspat, produs din lapte din import Ungaria si/ sau Polonia, adaugat in apa + adaos de grasimi din lapte obtinute prin separare mecanica, din lapte de la vaci hranite cu mix de furaje din siloz de porumb tratat cu pesticide si ingrasaminte, combinat cu srot de soia modificata genetic, furfural, arome si conservanti de furaje. Termenul de valabilitate este asigurat de conservanti: nitrit de potasiu si/ sau sorbat de potasiu”.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies