Duminica aceasta se incheie sezonul al 18-lea Romania, te iubesc!

Duminica aceasta se incheie sezonul al 18-lea Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, ProTV,
Data publicarii: 31 Mai 2017
Data actualizare: 31 Mai 2017
Duminica, in ultima editie din acest sezon Romania, te iubesc!, telespectatorii vor vedea un reportaj semnat de Alex Dima, corespondent special Știrile Pro TV, care le va arata realitatea in legatura cu reciclarea deseurilor din Romania. 

Tara noastra este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la capitolul reciclare. Reciclam 5% in acest moment. In perioada de preaderare la UE am promis ca vom inchide gropile neconforme. Acest lucru trebuia sa se intample in 2009, insa am fost pasuiti. In acest moment mai exista 68 de gropi de gunoi care nu respecta reglementarile europene, iar termenul final pentru a le inchide pe toate este iulie 2017. S-au incalcat deja multe clauze si Romania va plati in scurt timp amenzi de milioane de euro. 

In Romania, gropile neconforme au un impact devastator asupra comunitatilor si mediului, fiind practic adevarate bombe ecologice. Inca din 2007 a fost lansat, la nivel national, programul Sistemul de Managment Integrat al Deseurilor. In acest proiect s-au investit sute de milioane de euro pentru a face  gropi de gunoi ecologice si statii de sortare, care nu sunt functionale nici in prezent. Alex Dima a filmat la Suceava, Vaslui si Alba Iulia noile gropi de gunoi, care stau nefolosite, cu hale de sortare, utilaje deja ruginite, investitii de zeci de milioane de euro, fiecare.

Responsabilii din guvern si de la consiliile judetene au inchis gropile de gunoi, asa cum a cerut Uniunea, insa au constatat ulterior ca nu mai au unde sa depoziteze deseurile. In alte cazuri, birocratia impiedica finalizarea licitatiilor, chiar daca exista gropi ecologice. 

Cum se prezinta situatia reala pe teren, ramane de vazut duminica la Romania, te iubesc!, de la ora 18:00. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Toate repotajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies