E posibilă vaccinarea obligatorie? Ce țări au impus asta și pentru ce categorii?

E posibilă vaccinarea obligatorie? Ce țări au impus asta și pentru ce categorii?
Data publicarii: 04 August 2021
Data actualizare: 04 August 2021
În condițiile în care anumite țări stabilesc vaccinarea obligatorie pentru tot mai multe categorii, se discută care este posibilitatea unei obligativități la nivel mondial.       
Care țări au impus vaccinarea obligatorie și în ce context?

Marea Britanie
 
Guvernul Marii Britanii are în vedere obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru persoanele care lucrează în căminele de îngrijire din Anglia. În plus, guvernul intenționează să vaccineze împotriva COVID-19 întregul personal medical, în încercarea de a stopa infecţiile din mediul spitalicesc.
 
Franța

Guvernul francez a anunțat că vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi obligatoriu în Franța pentru lucrătorii din domeniul sanitar. Președintele Macron a anunțat că Franța ia în calcul inclusiv vaccinarea obligatorie pentru toată populația. 

Care sunt alte poziții în privința vaccinării?

Olanda 

În Olanda există oameni, inclusiv lucrători din domeniul sănătății, care nu sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19. Tinerii sunt categoria de vârstă unde se înregistrează cea mai mică rată de vaccinare.
 
Spania

Spania rămâne una dintre țările dezvoltate în care cetățenii au cea mai mare încredere în vaccinurile împotriva coronavirus, potrivit unui studiu realizat de Imperial College din Londra pe baza unor cercetări efectuate pe 68.000 de persoane din 15 de țări. Inmaculada Castelló, expertă în cadrul biroului Pinsent Masons din Madrid, susține că 78% dintre cetățenii spanioli și peste 90% dintre lucrătorii din domeniul asistenței medicale au încredere în vaccinurile anti-COVID.
 
Vezi și: Wine Trips Romania – Ep.3 Povestea Cramei Viile Metamorfosis

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!